GündemÇocukçaEğitimTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Öğrenciler ‘İyi Tatiller’ Yazan Karnelerini Aldı  

Balıkesir’de Öğrenciler ‘İyi Tatiller’ Yazan Karnelerini Aldı

 

Yarıyıl Tatili İçin Son Ders Zili Bugün Çaldı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan karneleri birlikte dağıttı.

2 14

 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi 19 milyondan fazla öğrenci için son ders zili, iki haftalık yarıyıl tatili için çaldı.12 Eylül 2022’de başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi.. İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatiline başladı.

 

1 39

Vali Şıldak “Temelden Yetişen Çocuklar Başarılı Oluyor”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Ece Amca ilkokulunda çocuklarımızın sevincine ortak olalım istedik. Öncelikle bu dönem başarıyla sona erdi. Sizleri tebrik ediyoruz.” dedi. Temelden iyi yetişen çocukların Ortaokul ve Lise döneminde daha başarıldı olduklarını belirtti. Vali Hasan Şıldak ise bazı öğrencilere kitaplarından birkaç satır okumalarını istedi. Öğrencilerde kitaplarındaki şiir ve bilgilerden okudu.

3333

Başkan Yılmaz’dan Öğrencilere Hediye

Karne günü en sevdiğim gün diyen Başkan Yücel Yılmaz tatilin başlangıcı diyerek öğrencilerle sohbet etti. Eline iki top alan Başkan Yılmaz ise, Futbol ve voleybolu seven kimler diye sordu. Öğrencilerle sohbet eden Yılmaz öğrencilere karne hediyesi olarak çocuk köyünde oyunlar oynayabileceklerini söyledi ve okullarda top hediyesi ile sporla yetişen nesil mesajı verdi.

İlk kez ‘kış okulları’ hayata geçiriliyor

Yarıyıl tatili ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçen yıl düzenlediği yaz okulu kapsamını genişletti. Bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de ücretsiz kurs açılacak. Bu kapsamda, ilk kez “kış” döneminde de olacak ücretsiz kurslar, öğrencilerin karne almasının ardından başlamış olacak. 5 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu