GündemEğitimTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Öğrencilerle Eurodest ve Erasmus Projeleri Toplantısı

Balıkesir’de Öğrencilerle Eurodest ve Erasmus Projeleri Toplantısı

 

Balıkesir Üniversitesi öğrencilerine yönelik Eurodesk Temas Noktası ve Erasmus Hareketlilik Projeleri hakkında, Karesi Belediyesi Projeler Birimi ile ortaklaşa bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

 

Toplantı Ne Zaman Gerçekleşecek?

Proje toplantısı 29 Kasım 2022 Salı günü saat 12.00’de gerçekleşecek.  Toplantı, Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi -Malazgirt Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.

İlk Aralık Ayında Kuruldu

Balıkesir Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü Uluslararası İlişkiler Birimi’nin yeniden yapılandırılması ile Yüksek Öğretim Kurulu’nun onayı ile Aralık 2007 tarihinde kuruldu.

Uluslararası Projelere Eğitim Olanağı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları, 7. Çerçeve Programı ve Bologna Sürecinin Üniversiteye dönük uygulamalarından sorumlu oluyor. Avrupa Birliği ülkelerindeki yükseköğretim kurumları ile bir yandan da diğer ülkelerdeki eğitim kurumları ile ikili ilişkileri geliştirmekte diğer taraftan da üniversite uluslararası aşmasına katkı sağlamak için üniversite personeline uluslararası projeler hakkında eğitim veriyor. AB Eğitim ve Gençlik Programlarından olan Erasmus ve Gençlik projelerine aktif olarak katılmakta ve üniversite bu programlardan aldığı payı önemli ölçüde artırmayı hedefliyor.

Haber: Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu