GündemEğitim

Balıkesir’de ‘Okulumda Doğa’ Projesi Uygulandı

Balıkesir’de ‘Okulumda Doğa’ Projesi Uygulandı

 

Avrupa’daki okullar için oluşturulan ‘eTwinning Topluluğu’nun, ‘Nature İn My School’ (Okulumda Doğa) projesini, Balıkesir’de bir anaokulu halata geçirdi.

 

9 ülkenin ortaklaşa yürüttüğü ‘Nature İn My School’ projesini, Balıkesir’deki Sıdıka Sami Kula Anaokulu da uyguladı. Proje, öğrencilere doğa sevgisini aşılamayı ve doğada daha fazla zaman geçirmelerini, bitki yetiştirme sorumluluğunu almalarını ve büyüme aşamalarını gözlemlemelerini sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca proje, öğrencilerin doğaya ve tüm canlılara karşı kendilerini sorumlu hissetmelerini sağlamayı hedefliyor.

 

“Doğa dostu bireyler yetiştirmek”

 

Proje yürütücüsü eğitimciler, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; “Bu sorumluluk duygusunu, doğaya olan duyarlılıklarını kaybetmeden doğa ile bir araya gelmelerini istiyoruz. Çocuklara tohum ya da fidan dikmeyi, uygun her ortamda bitki yetiştirmeyi öğretmeliyiz. Tecrübelerini ve üretimlerini paylaşabilirler. Hayvanları koruyan, ihtiyaçlarına duyarlı, sabırlı, üreten, ürettiğini benimseyen, başkalarının ürettiğine ve diğer canlıların yaşam haklarına saygılı, doğa dostu bireyler yetiştirmek öncelikli hedefimizdir.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu