EğitimGündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Orman Arama Kurtarma Timleri Eğitimde

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen ORKUT (Orman Arama Kurtarma Timleri) eğitimleri başladı.

Balıkesir’de Orman Arama Kurtarma Timleri Eğitimde

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen ORKUT (Orman Arama Kurtarma Timleri) eğitimleri başladı. Ülke genelinde olası orman yangınları ve afetlerde arama-kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere kurulan timler, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda oluşturuldu. Bu timlerin eğitimleri, Balıkesir AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştiriliyor.

Balıkesir'De Orman Arama Kurtarma Timleri Eğitimde
Balıkesir’De Orman Arama Kurtarma Timleri Eğitimde

Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Orman İşletme Müdürlüklerinde görevli personellerden oluşturulan ORKUT ekipleri, ülkenin her yerinde görev yapabilecek yetkinlikte yetiştiriliyor. Teorik ve pratik uygulamalarla desteklenen eğitimlerin ardından ekipler, göreve hazır hale getiriliyor.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, yapılan eğitimlerin önemine vurgu yaparak, herhangi bir afetin yaşanmamasını dileyerek, ekiplerin görevlerini eksiksiz yerine getireceklerine inandığını ifade etti. Eğitimlerde, organizasyon ve planlama, görev dağılımı, iş güvenliği tedbirleri, keşif, ilk yardım ve taşıma gibi konular ele alındı.

 

 

Haber: Bülten

Balıkesir Ormanlarında Doğal Denge Korunuyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu