GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Palamuttan Sonra Hamsi Akını

Balıkesir’de Palamuttan Sonra Hamsi Akını

 

Balıkesir’in kıyı ilçelerinde balık bereketi yaşanıyor. Palamut gitti o geldi! Bandırma’da hamsi akını yaşanıyor. Söz konusu bolluğun özellikle hamsi fiyatlarında da etkili olması bekleniyor.

 

Av sezonu ile başlayan palamut bereketi yerimi hamsiye bıraktı. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde balık halinde hamsi akını başladı. Hamsi, Kapıdağ yarımadası açıklarında Bandırma körfezinde ağlara takılmaya devam ediyor. Ayrıca, vatabdaşlar da dikkat çeken bolluğu fiyatlara düşüş olarak yansıması bakımından yakından takip ediyor.

Balikesirde Palamuttan Sonra Hamsi Akini 01

Balıkçı Tekneleri ve Avcılar Memnun

Geçtiğimiz günlerde palamut bereketi rekor düzeyde gerçekleşmişti. Bandırma’da palamut gitti ama yerine hamsi geldi. Bandırma balık halinde son zamanlarda palamut balığı rekor kırmıştı. Hamsi balığı Bandırma körfezinde ağlara takılmaya başladı. Balıkçılar bu seneki balık bolluğundan oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Kapıdağ yarımadası açıklarında Bandırma körfezinde 300 kasa hamsi ağlarla buluştu. Bandırma balık halinde araçlara yüklenerek çevre il ve ilçelere sevkiyatı yapıldı.

Balikesirde Palamuttan Sonra Hamsi Akini 02

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu