GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Pazarcı Esnafı Çok Dertli

Balıkesir’de Pazarcı Esnafı Çok Dertli

 

Balıkesir’de Pazarcı esnafı sağlığı ve bulaş riski nedeniyle oldukça dertli. Özellikle şehirde kurulan büyük pazarların hafta sonu kısıtlama gününe denk gelmesi Pazarcıları mağdur ediyor.

 

Girişler İki Noktadan Oluşunca Bulaş Riski Artıyor

Pazarcı esnafı, hafta sonu pazar kurulmadığı için, hafta içi sağlıksız bir yoğunlukla karşı karşıya kalıyor. Esnaf, Ayrıca pazar girişlerinin etrafının kapatılmasına da tepki gösteriyor. Üstelik, Pazar girişlerinin sadece iki noktaya düşürülmesi ile özellikle yoğunluğun belli noktada oluştuğunu ve kendileri için bulaş riskinin arttığına işaret ediyor.

Pazarcılar, pazarların dört tarafının açık olduğunu hatırlatarak, bulaş riskinin bu koşullarda düşük olduğunu belirtiyor. Ayrıca, pazar girişlerinde oluşan yoğunluk sebebiyle, kimi vatandaşların tamamen kapalı ve bulaş riski yüksek olan marketlere yöneldiğini belirtiyorlar.

Pazarciiii

Balıkesir’in Yaş Sebze ve Meyve İhtiyacının % 70’i Pazarlardan Karşılanıyor

Pazarcı esnafının bir diğer sıkıntısı ise kısıtlama günlerinde nöbetleşe, yada dönüşümlü tezgah açamamaları. Esnaf, Balıkesir’in yaş sebze ve meyve ihtiyaçlarının % 70’ini pazardan temin ettiğini belirtiyor. Hatta, kısıtlama günlerinde manavların ve özellikle marketlerin açık olduğunu da hatırlatıyor. Ancak, kendilerine tedbirler çerçevesinde bir imkan tanınmadığını dile getiriyor. Ayrıca, tedbirler çerçevesinde imkan tanındığı halde, hem hafta içi hem kısıtlama günlerinde yoğunluğun azalacağını belirtiyorlar.

17 Günlük Tam Kapanmada halk ve Pazarcı Esnafı Mağdur Olmasın!

Pazarcı esnafı, 29 Nisanda başlayacak ve 17 Mayısta sona erecek tam kapanmaya da ayrıca dikkat çekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgede pazar kurulmasına dair bir kısıtlama olmadığını belirtiyor. Ve ayrıca, “İl Hıfzıssıhha Kurulunun” bunu dikkate alarak, kendilerinin mağdur edilmemesini talep ediyor. Pazarcı Esnafı, kısıtlama günlerinde, tedbirler çerçevesinde dönüşümlü ya da seyyar pazaryerlerinin kurulması ile, bulaş riskinin azalacağını da belirtiyor. Bu şekilde özellikle bayram öncesi, vatandaşların ihtiyaçlarını daha sağlıklı ve rahat karşılayacağına işaret ediyor.

Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu