GündemDünyadan Haberler

Balıkesir’de ‘Periferi’ Afiş Tasarım Sergisi Açıldı

Balıkesir’de ‘Periferi’ Afiş Tasarım Sergisi Açıldı

 

Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde bugün saat13.00’de açılışı gerçekleşen sergi 6 Ekim tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Periferi sergisi Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Aylin Güngör’ün çalışmalarından oluşuyor.

 

1

 

‘Periferi’ adlı sergisinin açılışı Kuvayi Milliye Müzesinin bulunduğu bahçe bölümünde Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde gerçekleştirdi. Serginin açılışına Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Mazak ve sanatseverler katıldı. Sergide, toplumsal bakış açılarıyla ele alınan faktörler öne çıktı.

 

2 2

 

Güngör ‘Toplumsal Bakış Açısını Ele Aldım”

Balıkesir Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Aylin Güngör, MERHABA gazetesine sergi ile ilgili şöyle konuştu; “Bugün bir sergi açılışı yapmış olduk. Bu sergi sadece çevreyle ilgili ya da doğayla ilgili bir kavram değil. Çevre dediğimizde bunun içine toplumsal bakış açıları ve birçok faktör girmekte Bu sergide sadece çevreyi anlatmıyorum. Toplumsal bakış açısını da ele almaya çalışıyorum. Bu yüzden insanlarımızın buraya gelip görmesi ve Kültür ve Turizm müdürümüzün buraya gelmesi benim için çok önemliydi. Çünkü böyle organizasyonlar birbirinden destek alarak gelişiyor. Sergi 29 Eylül-06 Ekim arasında gezilebilir herkesi bekliyorum” dedi.

 

3 2

 

Müdür Mazak Balıkesir’in Kültürel ve Sanatsal Gelişimine Vurgu Yaptı

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Mazak, serginin açılışında yaptığı konuşmada Balıkesir Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik hocalarımız ile birlikte, Aylin Güngör’ün ‘Periferi’ sergisinin açılışını gerçekleştirdik. Biz burada şehrin merkezinde özellikle insan merkezli, tam merkezde grafik hocamızın çalışmalarıyla birlikte burada gezmiş olduk. Biz sanata kültüre özellikle de bu şehrin Balıkesir’imizin kültür sanat üzerinden yükselmesi konusunda Kültür Turizm İl Müdürlüğü olarak elimizden gelen her şeyi yapacağımızı ve destekleyeceğimizi belirtmek isterim. Çok teşekkür ederim”dedi. Haber: Nursima Akyürek

 

01 1

 

Genel Fotograf Sergi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu