Balıkesir'de POCUS Eğitimiyle Yeni Dönem
Balıkesir Üniversitesi’nde anestezi ve yoğun bakım uzmanlarına yönelik önemli bir eğitim programı düzenlendi.

Balıkesir’de POCUS Eğitimiyle Yeni Dönem
Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, anestezi ve yoğun bakım uygulamalarında Point of Care Ultrason (POCUS) kullanımı üzerine yoğun bir eğitim verildi.
Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ev sahipliğinde düzenlenen “Anestezi ve Yoğun Bakım Uygulamalarında Point of Care Ultrason (POCUS)” kursu gerçekleşti. Kurs Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Etkinliğe çevre illerden çok sayıda anestezi uzmanı katıldı.

Açılış Konuşmaları ve Bilimsel Program
Kursun açılış konuşmalarını Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Sağır, Kurs Koordinatörü Prof. Dr. Yusuf Ünal ve Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Yüksel yaptı. Katılımcılara, anestezi ve yoğun bakım pratiğinde Point of Care Ultrason (POCUS) kullanımının önemi anlatıldı.
Teorik ve Uygulamalı Eğitim
Kursta öğleden önceki bölümünde POCUS’un temelleri ve teknikleri ile ilgili teorik bilgiler verildi. Öğleden sonra ise katılımcılar, canlı mankenler üzerinde uygulamalı eğitim aldı. Eğitimde, anestezi ve yoğun bakım pratiğinde POCUS’un klinik uygulamaları ve hayati öneme sahip detaylar anlatıldı. Katılımcılar, bu yeni teknolojiyi klinik ortamda nasıl etkili bir şekilde kullanabileceklerine dair becerilerini geliştirdi.
Haber: Bülten