Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Sağlık Çalışanına Saldırı; Üstelik Tabip Odası Başkanı

Balıkesir’de Sağlık Çalışanına Saldırı; Üstelik Tabip Odası Başkanı

 

Balıkesir’de aile hekimliğinde görevi başındaki doktora “Sen görürsün, Göreceksin!” diyen hasta sevk kağıdını yırttı. Tabip Odası Başkanı ve Aile Hekimliğinde görevli doktor Dr. Necdet Uçan, bütün gün çok üzgündüm diyerek, sağlıkta şiddetin sonuçlarına işaret etti. “Yasal süreci takip edeceğim” dedi.

 

Necdet Ucan

“Doktorum ve Bütün Gün Üzgündüm,”

Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan sözlü şiddete uğradı. “Sen görürsün! Göreceksin! cümleleri ile” neye uğradığını şaşıran Başkan Uçan, olayın kendisini çok üzdüğünü ifade etti. Tehditkâr cümlelerin altında yapılan şiddet içerikli sözlerin, sağlıkçıları etkileyen önemli konu olduğuna işaret etti.

Sürücü Belgesi Alabilmek İçin Rapor İstedi Sevk Edilince Tehdit Etti

Dr.Necdet Uçan, sabah saatlerinde bir başka doktor arkadaşının izinde olması nedeniyle kendisine yönlendirilen hastaya baktı. Dr. Uçan sözlü saldırıya ilişkin çok üzgün olduğunu belirterek MERHABA’nın kendisine sorduğu olay hakkında şunları söyledi: Sürücü belgesi alabilmek amacıyla rapor isteyen hasta benim hastam değil. Aslında şahıs, bir başka doktor arkadaşımızın hastası. Görevliler o izinde olduğu için bana yönlendirdi. Yaptığım kontrollerde bazı rahatsızlıklarını gördüğüm için kendisini o bölüme yönlendirdim. Hastayı o bölüme sevk ettim. Ancak hasta, sevk kağıdını alıp kapıya yöneldiği sırada sevk kağıdını yırttı. Dönüp “Sen göreceksin! Sen görürsün! Diyerek tehdit içerikli sözler sarf etti” dedi.

“Şiddet Dolu Sözler Kötü Sonuçları Doğuruyor”

Olaydan derin üzüntü duyduğunu ifade eden Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan sağlıkta şiddet konusuna dikkat çekti. Uçan, “ Bu tür olaylar ne yazık ki kötü sonuçlar doğuruyor. Konuyla ilgili yasal takip süreci başladı. Bugün yorgun ve üzgündüm. Yasal süreci yarın takip edeceğim. Sağlıkçılarımız için şiddet konusunda ciddi adımlar atılmadığı müddetçe bu sorun hep var” dedi.

HABER: KAMİL AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu