GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Salgınla Mücadelede Yeni Kararlar Devrede

Balıkesir’de Salgınla Mücadelede Yeni Kararlar Devrede

Balıkesir’de alınan yeni karara göre berber, market ve mesire alanlarına HES koduyla giriliyor.

İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla çocuk parkları, çocuk oyun grubu bulunan alanlar ve sitelerdeki çocuk oyun alanları, belediyeler ve site yönetimlerince kullanıma kapatılıyor.

ÇOCUK PARKLARI KAPALI

İllerin Kovid-19 risk değerlendirme kriterlerine göre çok yüksek riskli kategoride bulunan Balıkesir’de berber, market ve mesire alanlarına HES koduyla.  Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Kurulu, her 100 bin kişide 257,60 vaka sayısıyla “çok yüksek riskli” iller arasında yer alan Balıkesir’de çocuk parklarının, çocuk oyun grubu bulunan alanların ve ayrıca sitelerdeki çocuk oyun alanlarının belediyeler ve site yönetimlerince kullanıma kapatılmasına karar verdi.

BANKLARDA EN FAZLA 2 KİŞİ

Alınan kararlara göre sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde marketlerin otoparkları kapatılacak ve şehirlerarası otobüs terminallerinin girişlerinde HES kodu sorgulaması yapılacak, bu konuda belediyeler ve ayrıca ilgili kolluk birimleri tarafından da tedbir. Kahvehane, kıraathane, çay ocağı ve çay bahçesi gibi işletmeler kurallara uygun çalışmaları konusunda sıkı şekilde denetlencek. Sahil bantlarıyla yoğunluk yaşanan cadde ve meydanlarda bulunan oturma banklarına aynı anda ayrıca en fazla iki kişi mesafeli şekilde. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi gerekiyor. Ayrıca tedbirlere uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi kapsamında idari işlem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu