GündemGörüntülü HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Sanat Adına Yeni Bir Soluk  

Balıkesir’de Sanat Adına Yeni Bir Soluk

 

Balıkesir’in sanat ve sosyal hayatı her geçen gün zenginleşiyor. Önceki gün açılan Mesel Sanat Atölyesi de bu zenginliğe katkı sağlayacak.

 

B 51

Mesel Sanat Atölyesinin kuruculuğunu ise, Melda Bekki, Reyhan Kabakçı, Semra Ocak, Serhan Kerestecioğlu ve Mürvet Ay üstlendi. Merhaba’ya açıklama yapan Melda Bekki, “bu sanat atölyesini arkadaşlarımla birlik içinde kurduk. Balıkesir’in kültür ve sanat hayatına ciddi bir katkı sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

 

1 42

Bekki, kendisi ile birlikte kurucu beş isminde, merhum sanatçı Özdemir Yemenicioğlu ile çalıştığını hatırlattı. Ayrıca, “kültür ve sanat, benimseyerek, özümseyerek icra edildiği zaman, inanılmaz bir iç huzur veriyor. Üstelik bu sadece sanatı üreten için geçerli değil. Aynı zamanda onu takip edenler içinde geçerli bir olgu. Mesela hemen her evde, iş yerinde, ofiste mutlaka bir resim ya da tablo görürsünüz” dedi.

 

2 16

Melda Bekki, ayrıca, sanatın toplumsal huzura sağladığı katkıyı da vurguladı. Ardından da, “sanat üreten toplumlar kendileri ile daha barışık toplumlar oluyor. Bizlerde arkadaşlarım ile bu bağlamda değerli hocamız merhum Özdemir Yemenicioğlu’nun izinden yürüyoruz. Sanat adına bir süre daha ürettikten sonra, atölyemizi eğitime de açmayı düşünüyoruz” dedi.

 

3 14

Mesel Sanat Atölyesinin Balıkesir’de “Sanat Sokağı” olarak anılan Çavuş Sokakta ki açılışına, Başta Vali Hasan Şıldak’ın eşi Fatma Nur Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın eşi Mehtap Yılmaz, B. Merhaba Gazetesi İmtiyaz sahibi Semra Aman Akyürek olmak üzere, çok sayıda kişi katılım sağladı. Ayrıca, açılışa gösterilen yoğun ilgi ve eserlere duyulan ilginin yarattığı mutluluk, kurucu isimlerin yüzüne de yansıdı.

 

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu