GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Sanat Rüzgarı Çinidem’de Esti

Balıkesir’de Sanat Rüzgarı Çinidem’de Esti

Balıkesir’de Çinidem Sanat Atölyesi hizmete girdi. Çinidem Sanat Atölyesi işletmecisi Hacer Çağlayan öncülüğünde açılan işyerine sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

 

Pandemi koşullarına riayet edilerek açılışı gerçekleşen Sanat Atölyesinde çini sanatı el emeği eserlerle görücüye çıktı. Hediyelik el emeği ürünler geleneksel Türk sanatlarından çini sanatını yaşatmayı hedefliyor. Açılışta konuşan Hacer Çağlayan, “Bir hayalim gerçek oldu. Balıkesir’e ve Balıkesirlilere çok teşekkür ediyorum. Balıkesir’de sanata bir kapı da biz açtık. Atölye, hem satış noktası hem de eğitim merkezi olarak faaliyet verecek. Ayrıca atölye’ye herkesi bekliyorum” dedi. Çini sanatının keşfedilmeyen yönlerinin araştırılıp ayrıca çeşitli etkinliklerle süsleneceği işyerinde özel kurslar olacak.

Dsc 0013

Sanata Dair Herşey

Hacer Çağlayan, Sanata dair her şey sloganı ile yola çıktıklarını belirtti. Ayrıca, porselen dekorlama, transfer baskı, eğlenceli workshoplar ile eğlenceli bir sanat anlayışı sergileyeceklerini söyleyen Çağlayan, çanak çömlek etkinlikleri ile ayrıca Balıkesir’e renk katacağız ”dedi. Açılışa Orman Bölge Müdürü Birol Dündar ,Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Koordinatörü Nursel Süzener Kılıç, Balıkesir 2.noteri Üzeyir Akbulut, Balıkesir Gazeteciler Ve Yazarlar Cemiyet Başkanı Semra Aman Akyürek ve ayrıca sanatseverler yer aldı.

Noter 01

Çağlayan ‘Hayalim’ Dedi Gerçekleştirdi

Çinidem Sanat Atölyesinde Çini sanatının  geleneksel ve modern yorumlarını görebilmek mümkün. Hamur haline getirilmiş killi toprağın pişirilmesiyle yapılan, çeşitli renk ve motiflerle süslenmiş sırlı seramik ev eşyaları ayrıca duvar panolarına “çini” işleniyor. Çinicilik ise, “minai”, “lüster”, “perdah”,  “sıraltı” gibi kendine özgü yapım ve süsleme teknikleriyle 12. yüzyıldan beri yaşayan geleneksel Türk çini sanatının etrafında şekillenen zanaatkârlığı ifade ediyor. Balıkesir’de de  rürünleri ile dikkat çeken Hacer Çağlayan çiniye olan tutkusunun geçmişe dayalı olduğunun altını çizdi ve ayrıca bir hayaldi gerçek oldu dedi.

Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu