Sağlıkİlçe Haberleri

Balıkesir’de Sigara Bırakma İlaçları Ücretsiz

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, sigarayı bırakma günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Keskin, Balıkesir'de sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz ilaç temini sağlandığına dikkat çekti.

Balıkesir’de Sigara Bırakma İlaçları Ücretsiz

Balıkesir'de Sigara Bırakma İlaçları Ücretsiz
Balıkesir’De Sigara Bırakma İlaçları Ücretsiz

“Bu Bir Halk Sağlığı Sorunudur”

Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, “Dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden biri tütün kullanımı olup, önemli ve önlenebilir bir halk sağlığı sorunudur. Bu nedenle tütün ile mücadele kapsamında Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1987 yılından bu yana 9 Şubat “Dünya Sigara Bırakma Günü” olarak anılmaktadır. Bu önemli günün amacı olarak, sigara kullanma alışkanlığı olan insanların sigaranın zararları konusunda bilgilendirilmelerini sağlamak ve bırakmalarına yardımcı olmaktır”.

“Kararlılık Çok Önemli”

Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, “Bir bağımlılık türü olan sigaradan kurtulma yönündeki en önemli adım, kişinin sigarayı bırakma konusundaki kararlılığıdır. “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” sigaradan kurtulmak isteyen bireyler için önemli bir başlangıç olabilir. Sigarayı bırakma polikliniklerine başvuran kişilerde sigarayı bırakma oranı, kendi kendine sigarayı bırakmaya çalışanlara oranla daha yüksektir. Bu kapsamda vatandaşlarımızın “Alo 171 Sigara Bırakma Hattı”nı aramaları halinde veya ilimizde hizmet veren sigara bırakma polikliniklerine başvurmaları halinde görevli hekimlerimiz tarafından uygunluk durumuna göre reçete edilen sigara bırakma ilaçlarından ücretsiz yararlanmaları sağlanmaktadır.

Balıkesir’de Mevcut Sigara Bırakma Poliklinikleri:

  • Balıkesir Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi
  • Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi
  • Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  • Edremit Devlet Hastanesi
  • Susurluk Devlet Hastanesi
  • Altıeylül 1 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezi
  • Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü

Müdür Keskin’den Davet

İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin, herkesi duyarlı olmaya ve sigaraya bırakmaya çağırdı. Müdür Keskin, “Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun” sigara ile mücadelede önemli bir aşamadır. Dumansız hava sahası konusunda halkımızda farkındalık ve bilinçlendirme yaratılması pek çok bakımdan önemlidir. İlimizde 4207 Sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde tütün denetimleri etkin bir şekilde sürdürülmekte olup, işyerlerinde yasaya aykırı olarak kapalı alanlarda tütün ürünlerinin tüketilmesi durumunda vatandaşlarımızın ALO 184 Tütün İhbar Hattı veya “Yeşil Dedektör” Mobil Telefon Uygulaması ile yasanın uygulanmasına destek vermelerini bekliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlılığa ve sigarayı bırakmaya davet ediyoruz.”

Haber: Bülten

Balıkesir’de Sigara Bırakma İlaçları Ücretsiz

Sağlıkta Cinsiyet Farklılıkları ve Önemi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu