Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Soğuk Hava Etkili Oluyor: Caddelerde Sibirya Görüntüleri Oluştu

Balıkesir’de Soğuk Hava Etkili Oluyor: Caddelerde Sibirya Görüntüleri Oluştu

 

Balıkesir’de soğuk hava etkili oluyor. Özellikle sabah saatlerinde merkez ve kırsal ilçelerinden bazılarında yollar buz tuttu.

 

22 Yol 1

Görüntüler Sibirya’yı Aratmadı

Ayrıca, Son iki gündür özellikle Balıkesir’in yüksek bölgelerinde kar yağışı etkili oluyor. Balıkesir merkezinde de görülen etkili soğuk yollarda buzlanmaya neden oldu. Dursunbey ilçesinde ise bu sabah hava sıcaklığı – 9 dereceye kadar düştü. Dahası, Hafif kar yağışı ile birlikte etkili olan soğuk hava sonrası ortaya çıkan görüntüler Sibirya’yı aratmadı. Meteoroloji tahminleri soğuk havanın ay sonuna kadar etkili olacağına işaret ediyor.

Dursunbey Buz Tuttu 03

Sürücülere ‘Kış Lastiği’ Uyarısı

Dursunbey’in yüksek kesimlerinde yaklaşık 40 cm’lere ulaşan kar yağışı ilçe merkezinde hafif şekilde etkili oldu. Hava sıcaklığımın sıfırın altında 9 derecelere düştüğü ilçe merkezinde yollar buz tuttu. Öte yandan Balıkesir-Dursunbey D-230 karayolunun bazı kesimlerinde de buzlanma meydana gelirken, karayolları sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı. Özellikle Dursunbey-Dada mevkii arasında buzlanma sebebi ile sürücüler zorluk yaşarken, yetkililer sürücüleri kış lastikleri ile yolcukları yapmaları yönünde uyardı. Dursunbey Belediyesi Fen işleri ekipleri de buzlanma olan bölgelerde tuzlama çalışması başlattı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu