Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Telli Sistemle Kiraz Üretimi

Balıkesir’de Telli Sistemle Kiraz Üretimi. Balıkesir’de Telli Sistemle Kiraz Yetiştiriliyor. Balıkesir eti ve sütü ile olduğu kadar sebze ve meyve üretiminde de atak yaptı. Ayrıca rekolte bakımından ülkede önde olan iller arasında.

 

Frg

Balıkesir’de Telli Sistemle Kiraz Üretimi. “Türkiye’yi besleyen il” olarak lanse edilen Balıkesir’de bu kez de son sistem kiraz üretimi başladı. Ayrıca,  Doğru tarım teknikleri kullandı. Dahası, uluslararası kalite standartlarıyla meyve üretimi yaptı. Böylelikle, Anadolu Etap Tahirova Çiftliği’nde telli terbiye sistemiyle 300 dekar alanda kiraz üretti.

 

Tarım İl Müdürü Saha Çalışması İle Hasat Yaptı

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, saha çalışmaları yaptı. Ayrıca kiraz hasadı erçekleştirdi. İl Tarım Müdürlüğü, Bandırma ilçesinde çağın teknolojisine uygun üretim sistemi kurdu. Sitem terbiyeli sistem olarak geçiyor. Bir diğer adıyla Upright Fruiting Offshoots Sistemi. Ayrıca, Bandırma ilçesinde ve bodur kiraz bahçesinde teknoloji ile üretilen ve hasat edilen bir ürün oldu.

 

Uluslararası Pazarlarda Yer Bulan Ürünler

Türkiye’de; Şeftali, elma, kiraz, nektarin ve pavlonya gibi her türlü meyvenin üretimi gerçekleşiyor. Ayrıca, ülkemizin en büyük meyve yetiştiricisi Anadolu Etap işletmesi bu meyveleri işledi. Dahası, meyveleri Avrupa başta olmak üzere, ABD, Latin Amerika ve Japonya’ya gönderiyoruz. Ayrıca, uluslararası pazarlarda yerini aldı. Dahası, ülke ekonomisine girdi sağlıyor.

 

Teknolojideki Son Yeniliklerle Üretim Yapılıyor 

Türkiye’nin en büyük meyve yetiştiricisi Anadolu Etap işletmesinde işlenen meyveler Avrupa başta olmak üzere, ABD, Latin Amerika ve Japonya’ya gönderilerek uluslararası pazarlarda yerini alıyor. Meyve miktar ve kalitesinin arttırılması kapsamında gübrelemeden sulamaya dikkat ediliyor. Ayrıca, kültürel tekniklerden hastalık ve zararlılarla mücadeleye, meteorolojik erken uyarı ekipmanlarıyla geliştiriliyor.

 

İl Müdürü Sürdürülebilirliğe Dikkat Çekiyor

Bandırma’da tesislerde üreticiler, telli sistemle kiraz üretimi yaptı. Burada sürdürülebilirlik önemli. İl Tarım Müdürü Erkan Alkan, akıllı tarım yöntemleri ve teknolojik sistemlere dikkat çekti. Böylelikle, Tarım İl Müdürlüğü, tekniğine ve uluslararası standartlara uygun yetiştiricilik yapılmasını hedefledi.

 

Ülke Ekonomisine Katkı Hedefli Sistem Üzerinde Duruluyor

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, meyve miktar ve kalitesinin arttırılması kapsamında gübrelemeye değindi. Ayrıca, sulamaya, kültürel tekniklerden hastalık ve zararlılarla mücadeleye dikkat çekti. Dahası, meteorolojik erken uyarı ekipmanlarıyla geliştirilen, sürdürülebilir akıllı tarım yöntemleri şart dedi. Böylelikle, teknolojik sistemlerden faydalanılarak tekniğine ve uluslararası standartlara uygun yetiştiricilik yapılmasının önemine dikkat çekti. Erkan, ülke ekonomisine katkıları nedeniyle tebrik ettiği işletme yetkililerine bereketli ve bol kazançlı bir sezon geçirmesi temennisinde bulundu.

MUHAMMED CAN AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu