EtkinlikGündem

Balıkesir’de Toprakla Umutlar Yeşeriyor

Balıkesir'de, her yıl 21 Mart'ta kutlanan Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Balıkesir’de Toprakla Umutlar Yeşeriyor

Balıkesir’de, her yıl 21 Mart’ta kutlanan Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler, Alteylül ilçesi Taşköy mahallesinde gerçekleşti.

Törene, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, il protokolü, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri personel, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Tören, ağaçlandırma sahasındaki fidan dikim töreniyle başladı.

Balıkesir'De Toprakla Umutlar Yeşeriyor

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, törende yaptığı açılış konuşmasında, binlerce fidanın toprakla buluşturulmasıyla yeşil bir vatan bırakma hedefine bir adım daha yaklaşıldığını belirtti. Kayıran, her yıl 15.000 dekar sahada 2,5 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu ve böylelikle ülke ormancılığına ve geleceğe önemli bir katkı sağlandığını ifade etti.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ise konuşmasında, Dünya Ormancılık Günü, Orman Haftası ve Nevruz Bayramı’nın bir arada kutlandığını vurguladı. Ustaoğlu, bu tür etkinliklerin geleceğe temel oluşturacak önemli hediyelerin emanet edilmesine katkı sağladığını dile getirdi.

Balıkesir'De Toprakla Umutlar Yeşeriyor

 

Haber: Bülten

Kazdağları Yeni Ağaçları İle Buluştu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu