Görüntülü Haberler

Balıkesir’de Traktör Kazalarını Önlemek Amacıyla Sürücülere Reflektör Dağıtıldı

Balıkesir’de Traktör Kazalarını Önlemek Amacıyla Sürücülere Reflektör Dağıtılar

Balıkesir’de, Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen çalışma kapsamında akşam saatlerinde trafiğe çıkan traktörlerin kazalara neden olmamaları için sürücülere reflektör dağıttılar.

Çalışmayı Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın talimatıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar’ın koordinesinde yaptılar. Akşam saatlerinde trafiğe çıkan traktörlerin römorklarının görünürlüğünü artırmak için ayrıca sürücülere reflektör verdiler.

 

D-230 kara yolunun 10. kilometresinde ekiplerce römorklara reflektörler monte ettiler.

Çalışmadan memnun kalan traktör sürücüleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Dairesi Başkanlığı ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerine teşekkürlerini iletti.

Sürücülere ayrıca trafikte dikkat etmeleri gereken kurallara ilişkin broşür dağıttılar.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Dairesi Başkanı Nurullah Erel, gazetecilere yaptığı açıklamada, traktör römorklarının kullanımıyla alakalı trafik güvenliğini artırmaya yönelik bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Traktör römorklarının arkasında reflektör malzemesinin buluma zorunluluğu olduğunu vurgulayan Erel, şunları kaydetti:

“Emniyetimizin bu konuda gördüğü eksiklikler doğrultusunda çiftçilerimizin trafikte daha güvenli seyretmesi için reflektif işaret levhası dağıttık. Amacımız trafik güvenliğini artırmak, belediyemizin ve kolluk kuvvetlerimizin ortak amaçları doğrultusunda il genelinde devam edeceğiz. Uygulamadan dolayı büyük bir memnuniyet var, ayrıca uygulama kapsamında sürücülere traktör kullanımı hakkında hazırladığımız broşürü de dağıtıyoruz. Bu şekilde ayrıca kazaların önüne geçmeyi hedefliyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu