Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Turuncu Kategoride Aranan Teröriste İki Belediye Çalışanı Yardım Etmiş!

Balıkesir’de Turuncu Kategoride Aranan Teröriste İki Belediye Çalışanı Yardım Etmiş!

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçe Belediyesinde çalışan iki şahsın “MLKP’li Cebrail Gündoğdu’yu” evinde barındırdığı ortaya çıktı.  Konuyla ilgili açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Ayrıca Soylu, Terörden aranan Cebrail Gündoğdu’nun turuncu kategoride arandığını belitti.

 

Balikesirde Turuncu Kategoride Aranan Teroriste Iki Belediye Calisani Yardim Etmis 01

Bakan Soylu’nun açıklamasında dikkat çekici bir çok ayrıntı yer aldı. Soylu, açıklamasında önce İBB’de ki terör örgütleri ile irtibatlı ve iltisaklı kişilere yer verdi. Ardından da “MLKP’li Cebrail Gündoğdu’nun, Ayvalık Belediyesinden iki çalışının evinde barındığı tespit edildiğini belirtti.

Terörist Gündoğdu Turuncu Kategoride Aranıyordu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Geçtiğimiz nisan ayında terörisler Bursa’da cezaevi aracına bir bombalı saldırı düzenlemişti. Ayrıca, bir infaz koruma memuru arkadaşımız şehit olmuştu. Olayla ilgili Ayvalık’ta soruşturma gerçekleşti. Ayrıca, soruşturma kapsamında ekiplerimiz bu eylemin failleri olan ‘Tanya’ kod adlı Seda Baykan ve Dilek Arsu isimlerine ulaştı. Bu isimlerde, 17 Eylül’de İzmir’in Dikili ilçesinde  Mehmet Mustafa Uzkar’a ait hücre evinde yakalandılar” dedi. Soylu, ekiplerin ‘Zafir-Emre’ kod adlı Cebrail Gündoğdu’nun da Aynı evde kaldığını tespit ettiğini belirtti. Dahası, turuncu kategoride aranan Terörist Gündoğdu’nun da 22 Ekim’de İzmir Menemen’de yakalandığını ifade etti.

 

Soylu, araştırmalar sonucunda, Cebrail Gündoğdu’ya Ayvalık ilçesinde yardım ve yataklık edildiğini belirlediklerini ifade ederek;

 

“Ekiplerimiz, ikametlerinde barındırdıkları tespit edilen 8 şahsı gözaltına aldı. Bu 8 şahıstan, Tuğba Erol ve Rana İzdeş’in Ayvalık Belediyesine ait olan ‘Güzel Ayvalık Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret LTD’ şirketinde çalıştıkları ortaya çıktı. Ayrıca, ekiplerimiz Umur Özgültekin isimli kişinin 2011-2019 yılları arasında Ayvalık Belediyesi’ne ait şirketlerde SGK kayıtlarının olduğunu belirledi. Bu tespitin ardından bakanlığımız Ayvalık Belediyesi belediye şirketinin görevlileri hakkında soruşturma açtı.

Bakanlık Ayvalık Belediye Görevlileri Hakkında Soruşturma Açtı

Soruşturma halen devam ediyor. Gözaltına alınan şahıslardan Rana İzdeş’in barınma ve lojistik destek sağladığı evinde yapılan aramalarda, MLKP terör örgütü eş başkanı Başak Şahin Duman ve Bursa’da eylem yapan örgüt mensubu Dilek Arsu’nun parmak izleri bulundu. Rana İzdeş’in 2012 yılında CHP Ayvalık İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi olduğu belirlenmiş. Ayvalık Belediyesi’ne bağlı Park Cafe isimli sosyal tesislerde sorumlu olarak çalıştığı, SGK kaydının ise adı geçen belediye şirketinde olduğu anlaşılmıştır.

Tuğba Erol isimli şahsın Cebrail Gündoğdu isimli örgüt mensubuna yer temin ettiği anlaşılmıştır. Ayrıca, ikametinde yapılan aramalarda Cebrail Gündoğdu’nun parmak izlerinin tespit edildiği, şahsın Ayvalık Belediyesi’ne bağlı yine aynı şirkette çalıştığı, CHP Ayvalık Kadın Kolları üyesi olduğu anlaşılmıştır. Umur Özgültekin isimli şahsın MLKP terör örgütünün silahlı hücresinin üyesi ve Bursa saldırısını gerçekleştiren Cebrail Gündoğdu isimli örgüt mensubunun barınma ve lojistik ihtiyaçlarını karşıladığı kamera görüntüleri ile tespit edilmiştir. Bu kişinin de CHP Ayvalık Teşkilatı üyesi olduğu anlaşılmıştır.”

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu