GündemDünyadan HaberlerEkonomiGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Uluslararası Sıfır Atık Günü

Balıkesir’de Uluslararası Sıfır Atık Günü Bu yıl ilki 30 Mart’ta kutlanıyor. “Uluslararası Sıfır Atık Günü” etkinlikleri gerçekleşti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi minik öğrencilerle bir araya geldi.

Balıkesir’de Uluslararası Sıfır Atık Günü

Balıkesir’de Uluslararası Sıfır Atık Günü 

Türkiye tarafından BM Genel Kurulu’na sunulan “sıfır atık” önerisinin geçen yıl kabul oldu. Bunun ardından ilk kez bu yıl 30 Mart günü “Uluslararası Sıfır Atık Günü” olarak tüm dünyada kutlanmaya başladı.

 

222

Çevresel Sorunlara Çaba

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı ‘Sıfır Atık’ projeleri ile Türkiye’ye örnek oluyor. Yerel ve küresel düzeyde karşılaşılan çevresel sorunların üstesinden gelmek için büyük çaba harcıyor.

 

1

Öğrencilere Bilgi Verdiler

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı hazırladığı projeleri aşılıyor. İlk olarak proje 23 Nisan İlkokulu’nda program düzenledi. Çevre mühendisleri, öğrencilere doğal kaynakların kullanımı, insan sağlığına uygun çevre koşullarının yaratılması ve sıfır atık hakkında bilgi verdi.

 

S

Projeler ile Türkiye’ye Örnek Oluyorlar

Şehirdeki vahşi depolama alanlarının tekrar doğaya kazandırılmasını yapıyorlar. Metan gazının enerjiye dönüştürülmesi gibi birçok çevreyi koruyan projeyi önemle sürdürüyorlar. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği pilot projelerle Sıfır Atık hareketine önemli destekler sağlıyor.

Dahası Türkiye’de bir ilk olan ‘Atıksız Ada” Projesi başta olmak üzere birçok proje yer alıyor. ‘Tarlada Sıfır Atık Projesi’, ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi’, ‘İlaç Atık Toplama Projesi’, ‘Mutfakta Sıfır Atık Projesi’, her ilçede ‘Sıfır Atık Caddesi’ gibi birçok projeyle gündeme gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, atıksız bir yaşam için öncülük ediyor.

Sıfır Atık Hakkında

Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır.  Sonuç olarak son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları yaygınlaşıyor.

Sıfır atık yaklaşımının esas alınması ile sağlanacak avantajlar;

Verimliliğin artması,

Temiz ortam kaynaklı olarak performansın artması,

İsrafın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması,

Çevresel risklerin azalmasının sağlanması,

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu