Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Üretilen Organik Makarna ve Çikolata Dünya Pazarında

Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürü Erkan Alkan, Erdek İlçesinde faaliyet gösteren kadın girişimcilerin liderliğinde organik sertifikalı makarna ve çikolata üretimi yapılan işletmeyi ziyaret etti.

Balıkesir’de Üretilen Organik Makarna ve Çikolata Dünya Pazarında

Balikesirde Uretilen Organik Makarna Ve Cikolata Dunya Pazarinda 1
Balıkesir’De Üretilen Organik Makarna Ve Çikolata Dünya Pazarında

Çalışmalar Hakkında Bilgi Aldılar

Yüksek besin değerine sahip ıspanaklı, şekerpancarlı, mercimekli, nohutlu gibi çeşitlerle makarna ve organik çikolata üretiminin yapıldığı işletmede, Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürü Erkan Alkan ve İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, kadın girişimcilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Balikesirde Uretilen Organik Makarna Ve Cikolata Dunya Pazarinda 2
Balıkesir’De Üretilen Organik Makarna Ve Çikolata Dünya Pazarında

Bakanlık Programları Hakkında Bilgi Verdi

Toplumun her yaş grubuna hitap eden organik ürünlerle yurt dışına yapılan ihracatın ve iç piyasada gördüğü talebin, bölge ekonomisine sağladığı katma değerin önemi vurgulanarak, çikolata ve makarna üretim süreçleri detaylı bir şekilde incelendi. İl Müdürü Erkan Alkan, öncelikle kadın girişimcileri, bölge ekonomisine sağladıkları katma değerden dolayı tebrik ederek, Bakanlığın girişimci kadınlara yönelik hibe programları hakkında bilgi verdi.

Balikesirde Uretilen Organik Makarna Ve Cikolata Dunya Pazarinda 3

“Her türlü desteği vermeye devam edeceğiz”

Müdür Erkan Alkan desteklerinin devam edeceğini söyleyerek, “Öncelikle, kadın girişimcilerimize ve işletme çalışanlarına, bölge ekonomisine sağladığınız katma değerden dolayı içten tebriklerimi iletmek isterim. Sizlerin öncülüğünde üretilen organik ürünlerin, hem iç piyasada hem de yurt dışında büyük ilgi gördüğünü görmek bizleri son derece memnun ediyor. Bu başarı, sadece işletmenizin değil, aynı zamanda bölgenin tarım ve gıda sektöründeki potansiyelini de ortaya koymaktadır. Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü olarak, girişimci kadınlara yönelik hibe programları gibi desteklerle, sizlerin daha da büyüyüp gelişmeniz için elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Haber: Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu