Gündem

Balıkesir’de Üzüm Hasadı Sonrası Kazanlar Kaynadı

Balıkesir’de Üzüm Hasadı Sonrası Kazanlar Kaynadı

 

Savaştepe Kalemköy mahallesindeki üzüm bağları bol verimle dikkat çekti. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve İl Tarım Müdürü Erkan Alkan beraberinde Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek ile birlikte üzüm bağlarını dolaştı. Vali Şıldak ve beraberindeki heyet burada birlikte üzüm toplayıp köylünün kazanlarda kaynattığı pekmez yapımını inceledi. Köylülerle birlikte pekmez yaptı.

 

BERABER ÜZÜM TOPLADILAR SONRA DA KAYNATTILAR

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan ve Balıkesir Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek Savaştepe İlçesinin Kalemköy Mahallesinde üzüm bağlarına girdi. Geleneksel pekmez yapımını üreticilerle birlikte gerçekleştirdi. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, beraberindeki heyet ve üreticilerle birlikte üzüm toplayıp, pekmez kaynattı.

 

Uzum Pekmez 3

 

KALEMKÖYÜN ÜZÜMÜ PEKMEZ OLDU

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak üzüm topladıktan sonra vatandaşlarla sohbet etti.Pekmez yapıum aşamalarını köylüden dinledi.  Savaştepe’nin Kalem köy’ünde çiftçiler her mevsim olduğu gibi bu sene de bağ bozumu yapıp topluca pekmez kaynattılar. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak , Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan ve Balıkesir Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek bölgenin topraklarındaki verimle ilgili sohbet yaparak üzüm bağında beraber üzüm toplayıp ardından pekmez yapımı için kazanlarda kaynattılar.

BU SENE ÜZÜM HASADINDA BEREKET VAR

Balıkesir’in Savaştepe İlçesinde    Kalem köy’de yaşayan çiftçiler, bölgenin coğrafi şartları ve iklimi ile eşşiz bir tada, kendine has aromaya sahip üzüm bağında hasat yapıyorlar. Üreticiler her sene yapılan üzüm hasadının bu sene bol ve bereketli geçtiğini söyledi. Üzümleri toplayan çiftçilerin heyecanına Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ta ortak oldu. Balıkesir Savaştepe Belediye Başkanı çiftçiye ve hasada ortak oldukları için Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan’a teşekkür etti.   Haber: Nursima Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu