Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Virüsü Unutup Sokağa Akın Ettiler: Kozmetik Kuyruğu Şaşırttı

Balıkesir’de Virüsü Unutup Sokağa Akın Ettiler: Kozmetik Kuyruğu Şaşırttı

 

Tüm ülke genelinde 29 Nisan’da başlayacak tam kapanmaya bir gün kala vatandaşlar sokaklara akın etti. Ama asıl dikkat çeken kozmetik mağazalarının önünde oluşan kuyruklar oldu.

 

Balikesirde Virusu Unutup Sokaga Akin Kozmetik Kuyrugu Sasirtti 01

Genç Kızlar Virüsü Unuttu mu?

Ancak, temel ihtiyaç dışında olan bazı malzemelere gösterilen rağbet şaşırttı. Bazı vatandaşlar, özellikle kozmetik mağazası önünde oluşan kuyrukları ‘Genç kızlar virüsü unuttu’ şeklinde yorumladı.

Maske ve Mesafe Kuralını İhlal Edenler Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Nisan’da kabine toplantısı sonrasında tam kapanma uygulamasına gidildiği duyurmuştu. Açıklanan bu kararın ardından vatandaşlar, yasaklar başlamadan sokaklara akın ettiler. Balıkesir’de uzun zamandır etkisini gösteren yüksek vaka artışlarını unutan vatandaşlar hayatlarını virüs yokmuş gibi yaşıyorlar. Özellikle, kalabalık cadde ve sokaklarda maske ve mesafe kuralına riayet etmeyerek dolaşan birçok insan var.

Balikesirde Virusu Unutup Sokaga Akin Kozmetik Kuyrugu Sasirtti 02

Mağaza Önlerinde Uzun Kuyruklar Oluşuyor

Yasağa az bir süre kala banka ve kuru yemiş dükkanlarının önlerinde ve kozmetik dükkanları ve kıyafet dükkanlarında da yoğun bir şekilde kuyruklar oluşuyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri ve kolluk kuvvetleri tarafından sıkı bir şekilde denetlenen kalabalık ortamlarda virüsün yayılımının en aza indirilmesi çabalanıyor. Kalabalık ortamlarda maske takmayan vatandaşlar hakkında da kolluk kuvvetleri gereken idari işlemleri gerçekleştiriyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu