Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Yalancı Katil Balina Heyecanı

Balıkesir’e yakın sularda görülen Yalancı Katil Balina heyecan yarattı.

Ege denizine kıyı olan ilçelerimizde Yalancı katil Balina heyecanı yaşanıyor. Önceki gün Gökçeada’nın 6 mil açıklarında görülen nesli tükenme tehlikesi altında olan yalancı katil balinalar, Kuzey Ege’de ilk, Ege Denizi’nde ise 25 yıl sonra görüntülendi.

KIYILARIMIZDA GÖRÜLEBİLİR

Deniz araştırmacılarının biyoçeşitlilik açısından heyecan verici kayıtlar diye nitelediği görüntülere her ana özellikle körfez bölgemizde yer alan ilçeler ve bunlara bağlı belde kıyılarında karşılaşmak mümkün olabilir. Bu haber kıyı sakinlerinde de heyecan yaratmış durumda.

YALANCI KATİL BALİNA İSMİ NEREDEN GELİYOR?

İÜ Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Arda M. Tonay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada 89 adet balina ve yunus türü olduğunu ve bunlardan sadece katil balinaların diğer deniz memelilerini yediğini, yalancı katil balinalarının ise çok nadiren bunu yaptığını söyledi. Bu türün isminin 1800 yıllarda konulduğunu belirten Tonay, “O dönemdeki bilim insanları kafatasları katil balinalara çok benzediği için bu türe ‘yalancı katil balina’ ismini vermişler” şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu