GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriÖzel Haberler

Balıkesir’de Yapılacaklar Listesi

Balıkesir’de Yapılacaklar Listesi Balıkesirli vatandaşlara Balıkesir’de yapılabilecek aktiviteleri sorduk.  Balıkesir’de ne yenir? Nereler gezilir? Tarihi Yerler Nereler? Balıkesir’de nerede denize girilir?

&Quot;≪/P

 

Balıkesir halkından şehre turist olarak gelenler için tavsiyeler aldık. Ayrıca şehirde nasıl aktivitelerin ne olduğunu sorduk. Bununla birlikte şehrin tarihi, turistik ve doğal güzellikleri hakkında cevaplar geldi. Sorulan sorulara  cevap veren Ganimet Çelebi şu cevapları verdi;

“Buraya gezmeye gelsin insanlar. Özellikle Atatürk parkımız çok güzel.  Ayrıca Çamlıcamız var, kaplıca ve ılıcalarımız var. Buraları gezebilirler.  Bunula birlikte Balıkesir’in yemekleri çok güzel. Özellikle Höşmerim meşhurdur. Keşkeği var, Tirit’i var  gelenler bu yemekleri yesin. Buyurup gelsin insanlar.  Ayrıca bizede gelsinler misafir edelim.”  Cevaplarını verdi.

Daha Fazlası İçin Tıklayın

 

Ayrıca Balıkesir Hakkında            

Balıkesir, ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesidir. Bunun yanında kalabalık olması bakımından 17. şehirdir. Balıkesir ili Marmara Bölgesinde, Güney Marmara kısmında yer almaktadır. Ayrıca bu şehrin bir kısmı ise Ege bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu sebeple Balıkesir’in hem Marmara denizine hem de Ege denizine kıyısı var.

Balıkesir’in doğu kısmında Bursa ile Kütahya illeri yer almaktadır. Bununla birlikte Güney bölümünde ise Manisa ile İzmir illeri var. Ayrıca Balıkesir’in batı kısmında ise Çanakkale ili bulunmaktadır. Bununla birlikte Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesi, Yunanistan’ın Midilli Adasına komşu olma özelliğine sahiptir.

Balıkesir Saat Kulesi, Balıkesir’de, Belediye Parkı içerisinde yer alan yamaç üzerinde inşa edilmiş olan eserdi

Zağnos Paşa Camii veya Balıkesir Ulu Camii, Türkiye’nin Balıkesir kentinde bulunan bir cami. 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet’in vezirlerinden Zağnos Paşa tarafından bir külliye olarak yaptırılmıştır. Günümüzde hamamı ve camisi ayaktadır. Çevresindeki türbe, muvakkithane ve hamam ile birlikte bir külliyedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu