GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Yapılandırma Kuyruğuna Pandemi Tepkisi

Balıkesir’de Yapılandırma Kuyruğuna Pandemi Tepkisi

 

Balıkesir’de vatandaşlar yapılandırmanın son gününde dijital platformlardan ödeme yapamayınca uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar Vatandaşların büyük çoğunluğu vergi yapılandırmalarını İnternet bankacılığından ya da interaktif vergi dairesinden yatıramadığı için öfkeli. Çeşitli nedenlerle yapılandırmada ödeyecekleri miktarı ancak bu gün tamamlayabildiğini ifade eden vatandaşlar tepkili.

 

Kuyruk Vergi Dairesi 02

“Valimiz lütfen gelsin bu tabloyu görsün”

Bankada sıra bekleyip, yine de ödeme yapamayan vatandaşlar, pandemi nedeni ile kuyruğa girmek zorunda kaldı. Balıkesir’de yaşanan vaka artışları ve yetkili makamlardan yapılan uyarıları hatırlatan vatandaşlar ” uyarılar doğru. Ama bu kuyruğu nasıl açıklayacaklar” şeklinde tepki gösterdi. Hiç bir e-uygulama ile ödeme yapmanın mümkün olmadığını dile getiren vatandaşlar, özellikle Vali Hasan Şıldak’a çağrıda bulunarak, “Valimiz lütfen gelsin bu tabloyu görsün” dedi.

Kuyruk Vergi Dairesi 01

“Bizim Suçumuz Ne?”

Bu gün olan yapılandırma ödemeleri İnternet bankacılığından  yapılamadığı gibi, bankalardan da ödenemedi. Bir çok kişi yapılandırma kodlarının bankalarda tanımlanamadığı için bizzat vergi dairesine ödeme yapmak zorunda kaldı. Son güne kalmayı istemedikleri halde, yapılandırma miktarını karşılamak için çabaladığını ifade eden vatandaşlar “bizim suçumuz ne?” diyerek tepki gösteriyor.

Kuyyyyuyruk

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu millî kuvvet ler ve çay bahçeleri telefoncular sorumsuz şöferler yüzünden Balıkesirímiz kovitte tavan yaptı bir anca emniyet zabıta jandarma sahaya inip sıkı tetbirler almalı bu kadar basit kardeşim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu