Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Yardımlaşma ve Dayanışma Şemsiyesi Altında Kumar

Balıkesir’de Yardımlaşma ve Dayanışma Şemsiyesi Altında Kumar

 

Balıkesir’de “Balıkesir Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” adı altında faaliyet gösteren dernekte kumar oynattıkları tespit edilmesi kamuoyunda Balıkesir kamuoyunda büyük şaşkınlığa neden oldu.

 

Yardımlaşma Derneğinde Kumara Suçüstü

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği “Kumar” suçlarına yönelik yapılan çalışma kapsamında, alınan arama kararına istinaden, “Balıkesir Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” adı altında faaliyet gösteren dernekte arama yaptı. Ekipler yapılan aramada, iki ayrı masada toplam (8) şahsın ‘Elden Bitme Yanık’, başka oda içerisinde ise toplam (9) şahsın “Kılıç” olarak tabir edilen Kumar oyunu oynarken suçüstü yakaladı.

Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlanmış

Kumar oyunlarını müşterek olarak organize eden (10) şahıs hakkında “Kumar Oynanması için Yer ve İmkan Sağlama” suçundan adli işlem yapıldığı, Kumar oyunu oynayan (21) şahsa Kabahatler Kanunun 34. Maddesi “Kumar Oynamak” suçundan 1.225 TL’den toplam 25.725 TL,  1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununa Muhalefet “Maske ve Sosyal Mesafe kuralını ihlal” suçundan 900 TL’den toplam 19.800 TL idari ceza kesildi.

Kumar Baskini Ele Gecirilenler

Dernek Süresiz Olarak Kapatıldı

Balıkesir Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ş.S ‘ye ise “Bu yeri, kapalı olması gerekirken açıp oyun oynatmak” suçundan 3.180 TL,4207 Sayılı Kanununa Muhalefet “Kapalı alanda Tütün mamullerinin tüketilmesine izin verme” suçundan 2.570 TL idari yaptırım uygulandı. Ayrıca “İzinsiz ve ruhsatsız Lokal faaliyeti” gösteren bu yer süresiz olarak kapatılarak faaliyetten men edildi.

Para ve Çok Sayıda Malzemeye El Konuldu

Balıkesir Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde yapılan aramada Kumar oyununda kullanılan 8.075 TL para, (10) deste iskambil oyun kağıdı, (93) adet marka, (1) adet ajanda,  (6) adet masa, (27) adet sandalye, (16) adet servis sehpası, (2) adet güvenlik kamera cihazı, (1) adet görüntü aktarma cihazı, (1) adet TV Monitörüne ise el koyuldu.

Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu