Balıkesir’de Yaya Güvenliği İçin Yeni Adım
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Vasıf Çınar Caddesi’ndeki yaya üst geçidinde güvenliği artırmak amacıyla önemli bir adım attı.

Balıkesir’de Yaya Güvenliği İçin Yeni Adım
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Vasıf Çınar Caddesi’ndeki yaya üst geçidinde güvenliği artırmak için kamera sistemi kurdu. Motosiklet ve bisiklet kullanımına karşı önlem alındı. bu sayede yaya güvenliğinin artması hedeflendi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine Vasıf Çınar Caddesi’ndeki yaya üst geçidini güvenlik altına aldı. Özellikle motosiklet ve bisiklet kullanıcılarının kurallara uymayarak üst geçidi kullandığına dair yapılan şikayetlerin ardından, bölgede 7/24 izleme yapan bir kamera sistemi kuruldu.

Kamera Sistemiyle Güvenli Geçiş Sağlanacak
Vasıf Çınar Caddesi’ndeki yaya üst geçidinin, motosikletlerin geçişi nedeniyle yayaların güvenliğini tehlikeye soktuğuna dikkat çeken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, bu sorunu çözmek için harekete geçti. Yeni kurulan kamera sistemi sayesinde, gece ve gündüz saatlerinde üst geçitte yapılacak izlemelerle motosiklet ve bisiklet girişlerinin engellenmesi hedefleniyor.

Bülent Mavuk: “Yaya Güvenliği Önceliğimiz”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Bülent Mavuk, konuyla ilgili açıklama yaptı. Mavuk, “Vasıf Çınar Caddesi’ndeki yaya üst geçidi üzerinde motosiklet ve bisiklet geçişini engellemek amacıyla 7/24 izleme yapan bir kamera sistemi kurduk. Bu sistemle, yayaların güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri alıyoruz. Ekiplerimizle birlikte, köprü üzerinden geçen motosiklet ve bisikletlilere uyarılarda bulunacağız. Belediye Başkanımız Ahmet Akın’ın önderliğinde, halkımızın güvenliği ve huzuru için gece gündüz çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
Zabıta Ekiplerinin Kararlı Mücadelesi Devam Ediyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, şehirde huzur ve güvenliğin sağlanabilmesi için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Kamera sistemiyle yapılan izleme ve uyarıların ardından, bölgede güvenli geçişin sağlanması bekleniyor.
