Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Yazlıklar Aranan Şahıs Yatağı mı?

Balıkesir’de Yazlıklar Aranan Şahıs Yatağı mı?

 

11 Ağustosta yayınladığımız ‘Balıkesir’de Yazlıklar Saklanma İmkânı mı Tanıyor?’ haberine, bölgede yaşayan yüzlerce insanın sosyal medyada yaptığı yorumlar neredeyse ihbar niteliği taşıyor.

 

Hem Mali Hem de Adli Yönden Denetimsiz

Balıkesir’in kıyı bölgelerinde yer alan ve ikinci konut diye nitelenen, günlük-haftalık-aylık gibi tercihlerle kısa süreli kiralanabilen yazlıklarda, hem mali, hem idari yönden denetimin söz konusu olmadığını belirten yorumlarda, gerek vergilendirme açısından, gerekse adli açıdan ciddi sıkıntı olduğunu belirten vatandaşlar yorumlarında bu konuda ki kaygılarını da dile getiriyor.

Kısa Süreli Olunca Kayıt Dışında Kalıyor

Bölge sakinleri, kısa süreli kiralamaların kayıt dışında kaldığını iddia ederek, Balıkesir’de yazlıkların aranan şahıs yatağına dönüştüğünü iddia ediyor. Kolluk kuvvetlerinin, turizm sezonu dolayısıyla arttırdığı rutin denetimlerde ele geçirdiği aranan şahısların sayısı da, bu iddiaları destekleyen nitelikte.

Pandemi Dönemindeyiz Ama!

Pandemi döneminde kayıtlı giriş çıkışların daha da önem kazanmasına rağmen, aynı duyarsızlığın bölgede sürdüğünü ifade eden vatandaşlar, “şu koronavirüs bu kadar aktifken ne olduğu, nerden geldiği belirsiz kişilere ev kiralayanlar var. Yetkililer bu konuda bir şeyler yapmalı mutlaka” şeklinde yetkililere çağrıda bulunuyor.

 

İşte O yorumlardan Bazıları…

 

Deniz Vural;

Günübirlik kayıt dışı konut kiralayan o kadar çok ev sahibi var ki kaçağından torbacısına ne ararsan çıkar bu yerlerden. Hele birde aile apartmanlarında komşularının rızasını almadan şu korona virüs bu kadar aktifken ne olduğu nerden geldiği belirsiz kişilere ev kiralayanlar var. Belediyeler denetimde yetersiz bilgisiz.

Nermin Altop;

Şikâyette bulunsan bile ne olacak ki! Polis gidip yöneticiye soruyor. Yönetici alakasız bir dairenin kaydını gösteriyor. Kolluk kuvvetleri de baktık deyip gidiyorlar. Şikayette bulunana gidip hangi blok, hangi daire diye sormuyorlar. Bizzat yaşadım siteye giren çıkan kim belli değil. Polise ısrar ettim geldik baktık diyorlar. Oysa ben onları görmedim bile.

04

Bahtiyar Sözat;

Bizler kiralık dairemizin gelir vergisi ve bina vergisini kurusu kuruşuna kadar ödüyoruz. Bu bir vatandaşlık görevi. Yazlık sahipleri 3 ayda 15 bin TL ye kiraya veriyor dairesini. Benim dairem 9 ay boş duruyor niçin vergi vereyim diyor. ben 12 ayda 12 bin lira …

Tuncay Guner;

Hatırlatayım istedim. Tansu Çiller’i dolandıran Parsadan’da Sarı Avni de Altınoluk da yakalanmıştı.

Erkut Sam Kökdemir;

3 senedir burada yaşıyorum iti kopuğu saklananı herkes burada kışın kimse olmadığından yazlık evleri kim olduklarına bakmazsızın kiraya verip GURBETÇİLER İSTANBULDAKİLER vs burayı eşkıya şehri haline getiriyorlar. Para işte…

Çağlayan Çetin;

Çağlayan Çetin Nihayet anladınız. o yazlıklara nice terörist, cani ,tecavüzcü, insan kaçakçısı, uyuşturucu satıcısı saklanıyor. Bunu önleyecek bir babayiğit aranıyor. körfez tam bir suç bölgesi.

Saim Karadag;

Kapıdağ’da da aynı durum birilerinin buna el atması gerek

Sedat Ozludur;

Yazliklar her yerde ayni taksiciyim ben adam istanbulda adam vurmus…patronu yazliginin anahtarini vermis git saklan orada drmis suphelendim jandarmaya haber verdim adam aranan katil cikti..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu