Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Yazlıklar Saklanma İmkanı mı Tanıyor?

Balıkesir’de Yazlıklar Saklanma İmkanı mı Tanıyor?

 

Balıkesir’de kolluk kuvvetlerinin aranan şahıslara yönelik önleyici kolluk faaliyetleri esnasında, özellikle tatil beldelerinin yoğun olduğu Ayvalık ve Edremit ilçelerinde yakalananların sayısı dikkat çekiyor. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından son yapılan sorgulamalardan yakalanan 84 kişinin 50’sinin Tatil bölgesinden olması Balıkesir’de Yazlıklar Saklanma İmkanı mı Tanıyor? sorusunu gündeme getiriyor.

 

Tatilde Yakalanan Şahıs Sayısı Dikkat Çekiyor

İkinci konut diye nitelenen ve günlük-haftalık-aylık gibi tercihlerle kiralanabilen konut sayısının oldukça yüksek olduğu yörede, özellikle aranan şahısların bu bölgeyi tercih ettiği uzun süredir bölgede yaşayanlar tarafından iddia ediliyordu. Rutin kontrollerde yakalananların sayısının yüksekliği adeta bu iddiaları doğrular nitelikte.

Kiralanan Konut ve Yazlıklar Kayıt Dışı Mı?

Otel ve Pansiyon gibi konaklama yerlerinde kayıtlı girişlerin emniyet birimlerine bildirilmesi zorunluluğu söz konusu iken, kısa süreli kiralanan yazlık veya konutlar ile ilgili her hangi bir bildirim yapılıp yapılmadığı bilinmiyor. Kiralama dönemi kısa olduğu ve peşin ödendiği için ise kayıtların kiralayan şahsa ait olup olmadığı da ayrıca soru işareti taşıyor.

 

Aranan

 

31bin 739 kişi sorgulandığı önleyici Kolluk Faaliyetleri esnasında tüm ilçelerde yakalanan şahıslar ve sayı ise şu şekilde;

Altıeylül’ de 3 , Ayvalık’ta 23, Balya’da 1, Bandırma’da 3, Burhaniye’de 7, Edremit’te 20 ,İvrindi’de 4, Karesi’ de 17, Kepsut’ ta 1,Manyas’ta 1,Marmara’da 3 ve Sındırgı’da 1 kişi.

Haber: Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu