Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Yerli İşçi Operasyonu mu Var?

Balıkesir’de Yerli İşçi Operasyonu mu Var?

 

Balıkesir Dursunbey İlçesine bağlı istasyon mahallesinde hizmet veren Dursunbey Orman İşletmesi’ne ait Fidanlıkta çalışan civar köylerden yüzlerce kadının işine son verilmesi vatandaşlarda büyük tepki yarattı.

 

Dursunbey’li Kadınlardan Büyük Tepki

Dursunbey’li vatandaşlar, eve ekmek götürmek için canla başla çalışan Dursunbey’li kadınların yerine, Suriye uyruklu ve doğudan getirilen kişilerin işe alındığını belirterek, “Balıkesir’de Yerli İşçi Operasyonu mu Var?” Şeklinde tepki gösterdiler.

Yetkililere ve Siyasetçilere Seslendiler

Dursunbey’de yaşayan çok sayıda kişinin sosyal medya hesabından tepki gösterdiği konu ile ilgili yazıda, Daha önce Yine İstasyon mahallesinde yer alan Orüs fabrikasının kapatılması hatırlatılarak, “bu fabrikadan yüzlerce insan ekmek yiyordu. Kapanmasına kimsenin sesi çıkmadı. Şimdi Aynı olay İstasyon Mahallesinde ki Fidanlıkta yaşanıyor. Burada çalışan yüzlerce Dursunbey’li kadını işten çıkardılar ve Suriye’den, doğudan işçi getirip işe aldılar. Burada çalışan bu kadar insan bu yapılır mı? Bunların çoluk çocuğu yok mu? Burada işçi yok mu da başka yerden işçi getiriliyor? Bu sorun ile ortaya çıkan mağduriyeti yetkililerimizin ve siyasetçilerin görüp çözüm bulmalarını istiyoruz” şeklinde cümleler yer alıyor.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu