GündemGörüntülü HaberlerTeknoloji

Balıkesir’de yerli ve milli elektrikli otobüs dönemi başlıyor

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi ve Termomekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TEMSA) arasında şehir içi yolcu otobüslerinin elektrikli hale dönüştürülmesi için görüşmeler başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile bir araya gelen TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, yeni elektrikli otobüsü inceleyerek şehir turu attı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sessiz ve Temiz Şehir’ vizyonu kapsamında şehiriçi toplu ulaşım araçlarının elektrikli otobüslere dönüştürülmesi için çalışmalar başladı. Proje kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu ve Termomekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TEMSA) Genel Müdürü Hasan Yıldırım bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi’nde bir araya gelen Başkan Kafaoğlu ve Yıldırım, TEMSA’nın MD9 Electricity model araçlarıyla ilgili görüşmeler yaptı.

‘TESLA İLE GÖRÜŞMELERE SON VERİLDİ’

Balıkesir’i sessiz, temiz ve yeşil şehir yapabilmek için çalışmalar başlattıklarını söyleyen Kafaoğlu, “Büyükşehir ekibimiz bu hedefler için çalışmalar yapıyor. Bununla ilgili olarak bazı belediyelerle fikir çalışması yaptılar. Son olarakta toplu taşımada kullanacağımız bu elektrikli araçlarla ilgili TESLA ile görüştüler. Ancak şiket CEO’sunun uyuşturucu kullanmasından dolayı ilk tepkiyi biz gösterdik ve TESLA ile görüşmelerimizi sonlandırdık. Onlardan bu konuda bilgi almak için davet etmiştik ama o daveti geri çektik. Bu konuda özelikle yerli ve milli sanayiye destek olma açısından ve ülkemizdeki kaynakları değerlendirme konusunda TEMSA’nın da bu konuda ciddi çalışmaları var. Bizim 2023 sessiz şehir perspektifimize uygun bu otobüslerle ilgili bize bilgi verecekler. Bu otobüsleri toplu ulaşımda kullanmak istiyoruz.” dedi.

Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu