Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de YSK Nedeni ile İlan Edilen Kısıtlama Sona Erdi

Balıkesir’de YSK Nedeni ile İlan Edilen Kısıtlama Sona Erdi

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavları’nın (YKS) son oturumu olan Yabancı Dil Testi, 17.45 itibarıyla sona erdi. Sınavın ardından Balıkesir dahil olmak üzere 81 İlde ilan eden kısıtlama 18.30’da son buldu.

 

Koronavirüs Önlemi Alındı

Koronavirüs nedeni ile sınav yapılacak Bina ve okullar, Sınav öncesinde detaylı bir şekilde temizlenerek dezenfekte edildi. YKS’nin her oturumunda, koronavirüs önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldığı görüldü. Yanında dezenfektan getiren adaylara izin verilirken,sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla birlikte lateks eldiven de dağıtıldı. İsteyen adaylar ve görevlilerin, maske ve siperlikleriyle sınava geldiği görüldü.

Talep Edenler Sınavda Maskesini Çıkardı

Bilim Kurulu’nun önerisi doğrultusunda sınav salonuna geçip sırasına oturduktan sonra adaylardan talep edenlere sınav süresince maskelerini çıkarma olanağı tanındı. Koronavirüs bulaşına engel olmak amacıyla okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmadı. Adaylar sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için görevliler tarafından düzenli olarak yönlendirildi.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu