GündemSpor

Balıkesir’de Yüzme Bilmeyen Kalmayacak

Balıkesir’de Yüzme Bilmeyen Kalmayacak

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ’nın  2018 yılında hayata geçirdiği ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi devam ediyor. Proje ilk olarak sadece ilkokul öğrencileri için 65 ilde başlatıldı. Proje zamanla gelen talepler doğrultusunda 81 ile yayıldı. Proje sayesinde  bakanlığın, Türkiye’nin dört bir yanına inşa ettiği portatif yüzme havuzları ile çocuklara ve gençlere yüzme imkânı sunuluyor.

 

UZMAN ANTRENÖRLER EŞLİK EDİYOR

GSB Spor okulları çerçevesinde  Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi sayesinde çocuklar ve gençler  spor tesislerini yakından görme imkanı elde ediyor. Gençlerin sporla tanışmaları ve erken yaşta spora başlamalarına yönelik   çalışmalar hızla sürüyor. Projede  çocuklara alanında uzman antrenörler eşlik ediyor.

PROJENİN HEDEFİ : FİZİKSEL VE MENTAL GELİŞİM

Yaz dönemlerinde yüzme sporuna erişimi daha kolay sağlamak için portatif yüzme havuzları kuruldu. Kurulan portatif yüzme havuzlarıyla  çocukların bağımlılıklardan ve hareketsizlikten uzaklaşarak , fiziksel ve mental gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor. Proje kapsamında her Çarşamba günü  özel öğrencilere de yüzme eğitimi veriliyor. Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın sloganıyla projenin yıl boyunca açık ve kapalı havuzlarda devam etmesi daha çok çocuğa yüzme öğretilmesi amaçlanıyor.

‘’NİCE ŞAMPİYONLARI YETİŞTİRECEĞİZ ‘’

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi ile ilgili olarak : “Sayın Bakanımızın yüzme branşına verdiği önem ve hayata geçirdiği bu proje ile ülke bazında olimpik, yarı olimpik, açık ve kapalı havuzlar ile portatif havuz sayısı artarak devam ediyor. Proje sayesinde yüzme sporu artık daha ulaşılabilir hale geldi. Amacımız yüzme öğrenmek isteyen herkese yüzmeyi öğretmek, gençlerimizi ve çocuklarımızı yarına en güzel şekilde hazırlamak. Biz de Balıkesir’de yoğun ilgi gören havuzlarımız için yüzmeye erişimi kolaylaştırmak ve yeni sporcularımızın yetişmesi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte nice şampiyonları, yıldızları, bu şanlı bayrağı gururla dalgalandıracak gençlerimizi yetiştireceğiz.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu