Türkiye GündemiDünyadan HaberlerGündem

Balıkesir’de Zağnos Mehmet Paşa Külliyesi’nin Çevre Düzenlenmesi Tamamlandı

Balıkesir’de Zağnos Mehmet Paşa Külliyesi’nin Çevre Düzenlenmesi Bitti

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş:

“Bakanlık olarak ‘Tarihe vefa geçmişe saygı’ sloganıyla bugüne kadar 44 ilimizde 79 tarihi meydanımızı yeniden ihya ediyoruz”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da incelemelerde bulunduğu Zağnos Mehmet Paşa Külliyesi’nin 6 ay süren meydan ve çevre düzenlenmesi tamamlandı, açılışı yapıldı.

20210409 2 47744000 64101848
 

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Zağnos Mehmet Paşa Camisi meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yapılan bu çalışmayla kente çok önemli bir hizmetin yapıldığını söyledi. Demirtaş, deprem bölgesinde olan Balıkesir’de de kentsel dönüşümlerin tamamlanması için çalışmalar yürütüldüğünü belirterek şöyle konuştu:

“Bugüne kadar Bakanlığımızın destekleriyle 1,5 milyon konutun dönüşmesini sağladık, her yıl 300 bin binayı da depreme karşı dönüştürmek ve güçlendirmek için programlarımızı yaptık. İnşallah Balıkesir de bu programlarımız içinde gerekli hizmet desteğini alacaktır. Bunun yanı sıra Bakanlık olarak ‘Tarihe vefa geçmişe saygı’ sloganıyla bugüne kadar 44 ilimizde 79 tarihi meydanımızı yeniden ihya ediyoruz. Meydanlarımızı tarihi hüviyetine kavuşturacak bu vizyon projeyle yüzlerce tarihi ve ayrıca kültürel mekanlarımızı yeniden ihya ediyor, yenilediğimiz iş yerlerimizi de esnafımıza kazandırıyoruz. Balıkesir’de, Bakanlığımız olarak toplam değeri 2 milyar 654 milyon lira olan 7 bin 388 konutu tamamladık. Ayrıca Balıkesir’de büyüklüğü 1 milyon 553 bin metrekare olan 7 millet bahçesi yapıyoruz. Ayrıca yapılan çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Eyicksoweaycqhb

KENT ESTETİĞİNE UYGUN MOBİLYALAR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, caminin meydanını 5 kat büyüttüklerini dile getirdi. Yılmaz, caminin çevre düzenlenmesinin de yapıldığını aktararak şunları söyledi:

“Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a teşekkür etmek istiyorum. Bakanlığımızın da katkılarıyla bu bölgede yaptığımızın 2-3 katı daha iş yapacağız. Sokak sağlıklaştırılmasından kamulaştırmaya kadar kent estetiğine uyumlu mobilyaları da ekleyerek yapacağız. Bu yıl bu çalışmayı da tamamlamayı planlıyoruz. Camimiz bir çok hayırseverin katkılarıyla şu anki haline geldi. Camimiz şehrimiz için oldukça önemli. Bu mirasımıza sahip çıkma konusunda son mührü Balıkesir Büyükşehir Başkanı ve ayrıca çalışan arkadaşlarımızla vurmanın haklı gururunu yaşıyoruz.”

20210409 2 47744000 64101845
 

Konuşmaların ardından çalışmalarda emeği geçenlere şükran beratı. Tören, duaların ardından kurdele kesimiyle sona erdi.

Zağnos Mehmet Paşa Camisi meydanında düzenlenen törene, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Yavuz Subaşı, Belgin Uygur, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Hayırsever Ermişler ailesi ve ayrıca vatandaşlar geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da incelemelerde bulunduğu Zağnos Mehmet Paşa Külliyesi’nin 6 ay süren meydan ve çevre düzenlenmesi tamamlandı, açılışı yapıldı. Tören öncesi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, meydan düzenlemesinde emeği geçen ayrıca 300’den fazla belediye çalışanına şükran belgesi takdim etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu