GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’deki İşkencenin Tüyler Ürperten Detayları

Balıkesir’deki İşkencenin Tüyler Ürperten Detayları

 

13 Temmuz günü Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki bir evde, yarı baygın halde bulunan ve darbedilip, kollarında sigara söndürüldüğü ortaya çıkan Özge Sevinç (27), hastanedeki tedavisinin ardından götürüldüğü Kütahya’nın Simav ilçesi Karapınar köyündeki baba evinde 23 Temmuz günü, yaşamını yitirdi. Genç kadının anne-babası kızlarının işkenceyle öldürülmesiyle ilgili Simav Cumhuriyet Savcılığı’na şikayetçi oldu. Savcılık, dosyayı yetkisizlik kararı ile Sındırgı Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi. İşkence gören Sevinç’in babası Ali Aktaş ile annesi Gülfer Aktaş, yaşadıkları Simav’dan Sındırga’ya giderek, savcılığa şikayetçi olarak ifade verdi.

 

“KIZIMI KAÇIRDILAR”

Acılı baba Ali Aktaş, ikinci evliliğini yapan Özge Sevinç’in eşi Cihan B. bilinmeyen bir sebeple hapse girdikten sonra tanımadıkları kişilerce kaçırıldığını iddia etti; “Kızımın Ayşe ve Cengiz adlı 2 kişi tarafından Yılmaz A.’nın evine götürüldüğünü öğrendim. O eve gidip, kızımı götürmek istedim. Bana, ‘Gelmeyeceğim’ dedi. Ertesi gün tekrar gittim. Baygın haldeki kızımı ambulansla hastaneye getirdim. Kızım darp edildiğini söylemesine rağmen ifadesini alınmadı. ‘Balıkesir’e gidin’ dediler. Merhem ve ağrı kesici verip taburcu ettiler. Köye geldik çocuğum 2 gün sonra vefat etti.” dedi.

 

“ÇOCUĞUMA SAHİP ÇIKIN, KİMSEYE VERMEYİN”

Anne Gülfer Aktaş, “Kızımı odunla, sopayla dövmüşler. Sigara basıp, boğazını sıkmışlar. Çocuğunu evlatlık vermek istemişler. Bunların hepsini ölmeden önce bize anlattı.

Elimizde görüntüler var. Bunları da mahkemeye sunacağız. Bizim isteğimiz bu kişilerin cezalarını çekmeleri. Benim evde 1 yaşında torunum var. Benim çocuğum çok acı çekip, öldü. Su bile içemeden öldü.

Boğazından su geçmiyordu. Bir kere kiraz götürmeye gittik; ‘Balıkesir’de hastanede’ dediler, görüştürmediler. Sonra bize, kilitli odada olduğunu söyledi. Dört ay kilitli odada tutmuşlar. Kızım bize ilk eşinden olan oğlunun babasının yanında kalmaya devam etmesini söyledi. Ancak kızını Cihan ve Elif B.’ye bırakmamamı, ona da zarar vereceklerini söyledi. ‘Anne benim çocuğuma sahip çıkın, kimseye vermeyin’ dedi. Çocuğumuzun vasiyetine saygı duyuyorum.

Torunum bana ‘anne’ diyor. Onu bırakmayacağım, o benim Özgem. Onlar benim kızımı yaktı, Allah’ta onları yaksın” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu