Balıkesir’den 4 özel eğitim öğretmeni yola çıktı

Balıkesir’den 4 özel eğitim öğretmeni yola çıktı Fiziksel ve zihinsel engelli çocuklar Özel Eğitim Destek Çadırı uygulaması ile eğitim alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı özel gereksinimli çocukların eğitim hayatına devam edebilmesi için bu projeyi başlattı.
Balıkesir’den 4 özel eğitim öğretmeni yola çıktı Balıkesir’den Yola Çıktılar
Balıkesir’den 4 özel eğitim öğretmeni özel eğitim okullarına giden özel çocuklar için yola çıktılar. Ayrıca “Özel Eğitim Destek Çadırı” uygulaması ile fiziksel ve zihinsel engelleri bulunan özel çocuklar bir araya geliyor. Çocuklar burada kendileri için kurulan çadırlarda birebir eğitim alıyor.
Deprem Sonrası Özel Çocuklar;
Depremden önce özel eğitim okullarına giden özel çocuklar eğitimlerine devam edecekler. Depremle şiddetli bir psikolojik sarsıntı geçirmeleri sebebiyle süreci sağlıklı atlatabilmeleri için destekleniyor.
Malatya Battalgazi ve Yeşilyurt’a Gidiyorlar
İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan öğretmenler yola çıkacak. Gönüllü 4 özel eğitim öğretmeninden oluşan ekip yola çıktı. Malatya ili Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde bulunan özel çocuklara destek olacaklar. Afetin izlerini çocukların kalbinden silebilmek için psikolojik destek çalışmaları yürütmek amacıyla bölgeye gidecekler.
Haber: Muhammed Can Akyürek
Eğitim haberlerinden haberdar olmak için
Ayrıca ;
GÖRME ENGELLİ DEPREMZEDELER İÇİN NE YAPABİLİRİZ?
Rehber hayvanı bulunan görme engelli depremzedelerin hayvanlarına kavuşturulması çok önemlidir. Çadırlarda rehber hayvanların da kabul edilmesi kritik önem taşıyor. Rehber hayvanı bulunan kişilerin deprem çantasında hayvanına özgü gereksinimleri taşıması gerekmektedir.
Kurtarıcıların, görme engelli kişinin bedenindeki ağrıya ilişkin yönlendirmeleri ve bu bağlamdaki soruları dikkatlice dinlemesi gerekmektedir.
Görme engelli kişinin deprem çantasında yedek baston, düzenli olarak kullanılan ilaçlar ve ilaçların reçete örnekleri, sağlık bilgileri ve acil durum destek kişisinin iletişim bilgileri, aile üyelerinin güncel fotoğrafları MUTLAKA bulunmalıdır.
İŞİTME ENGELLİ DEPREMZEDELER İÇİN NE YAPABİLİRİZ?
İşitme engelli depremzedenin enkaz altındaki çalışmalarda hızlıca bulunabilmesi adına yaşam alanlarında DÜDÜK, SİREN BUTONU veya telefonlarında YOĞUN SES ÇIKARAN APLİKASYONLARININ bulunması kritik önem taşımaktadır.
Kurtarıcının, işitme engelli depremzedenin bedeninde gösterdiği yerleri dikkatle incelemesi gerekmektedir.
İşitme engelli kişinin deprem çantasında düdük, yedek işitme cihazı, cihaza uygun yedek pil, düzenli olarak kullanılan ilaçlar ve ilaçların reçete örnekleri, sağlık bilgileri ve acil durum destek kişisinin iletişim bilgilerini almalısınız. Ayrıca işaret dili ile konuşan kişinin hazırladığı yazılı metin, kağıt ve kalem olmalı.