GündemEğitim

Balıkesir’den Depremzedelere Sanatın Dokunuşu

Balıkesir’den Depremzedelere Sanatın Dokunuşu

 

Balıkesir T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi, depremzede öğrenciler için Sanatın Dokunuşu ” Sanatın İyileştirici Gücü ” adıyla program düzenledi. Deprem Bölgelerinden gelen Öğrencilerin yüzlerini biraz olsun güldürmeyi başaran öğretmen ve öğrenciler mutluluk ifadelerini MERHABA’ya anlattılar.

 

123123 1

Sanatın Dokunuşu Programında Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Süleyman ÇALIŞIR açıklama yaptı. Çalışır, programda üç ayaklı etkinlik planladıklarını belirtti. Ayrıca, Rehberlik Psikolojik Danışma Hizmetleri Öğretmeni Derya TÜFEKÇİ’de söz aldı. Ardından da Spor Bilimleri, Beden Eğitimi ve Antrenör Öğretmen Tamer KAFARLI konuştu.

“Eğitim Düzeyine Göre Farklı Aktiviteler”

Okul Müdürü Süleyman Çalışır “üç etkinlik planladık. programımızın ismi sanatın iyileştirici gücü. Şu anda 2.etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Eğitim Düzeyine Göre Aktivitelerimiz Değişiyor. İlk etkinliğimizde ilkokul öğrencilerimiz geldi. Şu anda ikinci Programdayız, bugün ortaokul öğrencilerimiz var.” dedi.

“Sanatın İyileştirici Gücü”

“Ayrıca Klasik Müzik Eşliğinde boyama etkinliğimiz bitmek üzere, origami çalışmalarımıza geçiş yapacağız. daha sonra bir müzik dinletimiz olacak. Ardından Öğle Yemeği Etkinliğimiz ile Etkinliğimizi Bitireceğiz. Amacımız Sanatın Dokunuşu İle normalleşme sürecini biraz daha Hızlandırmak” ifadelerini kullandı.

“İlkokul Öğrencileri Güler Yüz ile Gitti”

ilkokul ve Ortaokul Öğrencilerimiz Lise Öğrencilerimize göre daha sakinler. ilkokul öğrencilerimiz ilk geldiklerinde çekingen davranıyordu. Ancak giderken yüzlerindeki gülümsemeleri olsun, öğrencilerimizle kaynaşmaları çok etkili olduğunu düşünüyoruz. Ne kadar uzaktan destek olmaya çalışsak’da birebir temas etmek farklı oluyor “dedi.

 

20Aed2B6 Bd6E 4453 9235 C63Bab157Ee9

 

Yapılan Programı Psikolojik Açıdan Değerlendiren Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Öğretmeni Derya TÜFEKÇİ

“Afet bölgesinden gelen öğrencilerimizin psikolojilerini, travmalarını, bir nebze de olsa azaltabilmek için onların gelişim dönemi özelliklerine göre etkinlikler yapıtık. Ayrıca ilkolul-ortaokul-ve lise olarak 3’e ayırmamızın sebebi birtakım psikososyal etkinlikler aslında. bunu düzenlerken de sanatın iyileştirici gücünden faydalanmak istedik. inşallah normalleşme süreçlerin ‘de katkıda bulunacağız” dedi.

 

345345353

 

Spor Bilimleri, Beden Eğitimi ve Antrenör Öğretmen Tamer KAFARLI

“Öncelikle Yüce Türk Milleti’nin Başı Sağolsun. Hepimiz Etkilendik, ancak Bugünleri Aşacağımıza inancım tam. Her Gencin Spora İlgisi Var, Çocuk yaptığı spor ile ilgilendikçe sevmeye başlayacak. sevmek ile birlikte ise hem ona iyi gelecek, gelişim sağlayacak. Hem de Zamanla Başarı sağlyacaktır.

“Spor Tam Bir Panzehir”

Spor insanlarda serotin gibi farklı mutluluk hormonlarının salgılanmasında çok önemli bir faktör. bu hormonların salgılanmasıyla beraber, anksiyete stres gibi çeşitli bulanımlar için Spor Tam Bir Panzehir. iyileştirici bir güç. hareket insanın doğasında var. Ayrıca Spor Tam Bir Panzehir. Spora Yönelmelerinin Etkili olacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Özel Haber: Muhammed Can Akyürek

 

 

sanat iyileştirir mi?

İnstagram’a Gitmek İçin Tıklayın

Youtube Sayfamıza Gitmek İçin Tıklayın

Güzel Sanatlar Lisesi Haberleri için tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu