Gündem

Balıkesir’den Gülşen’e Suç Duyurusunda Bulunuldu “Ayrıştırıcı Yaklaşım Çirkin ve Tehlikeli”

Balıkesir’den Gülşen’e Suç Duyurusunda Bulunuldu “Ayrıştırıcı Yaklaşım Çirkin ve Tehlikeli”

 

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği adliye önünde yaptığı basın açıklaması ve suç duyurusu ile Gülşen’in sözlerini kınadı. Yapılan açıklamaya AK Parti Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Belgin Uygur’da katılım sağladı. Vekiller ayrıca suç duyurusunda bulundular.

 

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Balıkesir Sivil Toplum Platformu başkanı İbrahim Salı, İmam Hatip Okullarının mezunları ve mensupları olarak farklı okul türlerine ve bu okullarda okuyan öğrencilerimize yönelik her türlü ayrıştırıcı yaklaşımı çirkin ve tehlikeli gördüklerini söyledi.

Salı ,Zengin ve Özgün Bir Eğitim Modeli Vurgusu Yaptı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Balıkesir Sivil Toplum Platformu başkanı İbrahim Salı, İmam Hatip Okullarının bugünkü haliyle 71 yıl; isim ve içerik olarak ise 109 yıl önce ülkemizin eğitim hayatına zenginlik katan ve özgün bir eğitim modeli olduğunu söyledi.

“Yetişen Gençlerimiz Başarıya İmza Atıyor”

Milyonlarca öğrenci yetiştiren gözbebeğimiz okullarımızdır diyen Başkan Salı açıklamasında, “Bu okullar kurulduğu günden itibaren milletimizin yoğun teveccühüne mazhar olmuş, milletine, devletine ve vatanına aşkla hizmet eden nesiller yetiştirmiştir. İmam Hatip oklarında yetişen milyonlarca genç bugün eğitimden kültüre, spordan sanata, siyasetten teknolojiye kadar her alanda göğsümüzü kabartan çalışmalara ve başarılara imza atmaktadır ”dedi.

 

Dsc 0068

 

“Ayrıştırıcı Yaklaşım Çirkin ve Tehlikeli”

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Balıkesir Sivil Toplum Platformu başkanı İbrahim Salı “İmam Hatip Okulları; öğrencisi, öğretmeni ve müfredatı ile bu ülkenin Milli Eğitim sisteminin bir parçasıdır.” Dedi. İmam Hatip Okullarının mezunları ve mensupları olarak farklı okul türlerine ve bu okullarda okuyan öğrencilerimize yönelik her türlü ayrıştırıcı yaklaşımı çirkin ve tehlikeli gördüklerini söyledi.

“Gülşen Adındaki  Bu Şahsı Kınıyoruz”

“ Gülşen isimli bir şahsın konser sırasında İmam Hatip okullarına, bu okullarda okuyan öğrenci ve öğretmenlere yönelik çirkin itham ve iftiralarda bulunması toplumu alenen kin ve düşmanlığa sevk etmektir. İmam Hatip Okullarının mensuplarına ve mezunlarına ayni zamanda toplumun tamamına saygısızlıktır. Bu çirkin ithamı ve iftirayı söz konusu şahsin kendisine aynen iade ediyoruz. İmam Hatip okullarına ve mensuplarına yönelik bu saygısızlığından dolayı kendisini şiddetle kınıyoruz.

“Çirkin Söylem Toplumun Fay Hatlarıyla Oynamaktır”

“Bugün İmam Hatip Okullarımızda okuyan yaklaşık bir buçuk milyon öğrenciyi, bu öğrencilerin aileleri ve bu okullardan mezun olanları dikkate aldığımızda on milyona yakın bir kitleyi çirkin iddialarla itham etmek toplumun fay hatlarıyla oynamaktır. Bu terbiyesizliği asla sineye çekmeyeceğimizi, hukuk önünde hesap soracağımızı kamuoyuna duyuruyoruz ”ifadelerine yer verildi. Açıklamanın ardından  Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. HABER: NURSİMA AKYÜREK

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu