GündemEğitim

BALIKESİR’DEN İSVİÇRE’YE

Sevgili gençler bugün ‘Çocukça ve Gençlik’ sayfamızda 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri yer alıyor. Hazırladıkları projeyi İsviçre’deki bilimin başkenti CERN’e gönderen öğrenciler bu başarı ve heyecan dolu süreci anlattılar.

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nden beş öğrenci, öğretmenleri M. Selim Vural öncülüğünde İsviçre’deki CERN merkezine hazırladıkları proje ile katıldılar. Türkiye’de tek lise olarak CERN’e proje gönderen ekip CERN Bilim Merkezinin Fizik Koçu olarak belirlediği M. Selim Vural ve beş öğrenci olarak büyük bir başarıya imza attılar.

  1. Behiç Erikli: Biz çok güzel bir proje oluşturduk. Selim hocamız ile birlikte İsviçre’deki bilimin merkezi CERN’e projemizi gönderdik. Sonuçları merakla bekliyorum. Oraya proje göndermek bile çok faydalı. Ayrıca katılım belgesi alacağız ve bu bizim hayatımızda çok önemli. İş yerine girerken ve ya üniversiteye girişte önemli bir tecrübe sağlamış olacak.

Sena Özbek: Selim hocamız ile birlikte oluşturduğumuz bu proje çok güzel. Çevreye duyarlı, yenilenebilir enerji ile ilgili oluşturduğumuz projemizi İsviçre’deki CERN’e gönderdik. Oraya lise seviyesinde Türkiye’den katılan tek okul biz olduk. Bu da gurur verici. Oradan gelecek sonucu heyecanla bekliyoruz. Ama sonuç her ne olursa olsun oraya proje sunarak Balıkesir’i ve ülkemizi temsil ettiğimiz için çok mutluyuz.

Elif Küçükçakır: 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi olarak İsviçre’deki CERN’e proje gönderdik. Okul Müdürümüz Mustafa Uzanç ve hocamız Selim Vural’ın destekleri ile birlikte böyle güzel bir projede buluştuk. Ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşadık. Projenin uygulanıp uygulanmayacağına dair cevap gelecek. Biz de merakla bekliyoruz. Sonuç her ne olursa olsun bu bile bizim için çok gurur verici.

Ezgi Paralı: İsviçre’deki CERN bilimin başkenti. Orada uygulanan tüm bilimsel çalışmaları takip ediyorum. Hepsi dünyanın ihtiyaçlarına dair. Biz de oluşturduğumuz projemizi gönderdik. Oradan gelecek olan katılım belgeleri bizim kariyerimizi önemli bir şekilde etkileyecek. Üniversiteye girişte ve meslek hayatımızda da artı puan sağlayacak. Lise döneminde böyle bir çalışma yaptığımız için çok mutluyum.

Enes Adışen: İsviçre’deki CERN’e projemizi gönderdik. Türkiye’den lise düzeyinde katılan tek okul olduk. Bu büyük bir başarı. Biz de çok mutlu olduk. Sonuçlar açıklanacak diye çok mutluyuz. Bize emek veren Selim hocamıza ve her zaman yanımızda olan Okul Müdürümüz Mustafa Uzanç’a çok teşekkür ediyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu