Gündem

BALIKESİR’DEN İZMİR’E YARDIM ELİ

İzmir’de meydana gelen depremin ardından yaralar sarılmaya devam ederken Balıkesir Valiliği Koordinasyonuyla toplanan 3 tır dolusu yardım malzemesi İzmir’e uğurlandı.

 

Balıkesir Valiliği koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından depremzedeler için başlatılan kampanya çerçevesinde; Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Kaymakamlıkları, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi ve yardımseverlerce toplanan gıda maddeleri ve battaniye içeren 3 tır dualarla İzmir’e gönderilirken Vali Şıldak yaptığı konuşmada; “İlimizde hayırlı bir faaliyet için bir araya gelmiş bulunuyoruz. İzmir’de meydana gelen, bütün Ülkemizi yasa boğan vatandaşlarımızı kaybettiğimiz deprem sonrasında acılarını derinden paylaştığımız İzmirli vatandaşlarımıza İlimizden bir yardım eli uzatıyoruz. İlimiz genelinde yapmış olduğumuz koordinasyonla 3 tırımızı yola çıkarıyoruz. Her şeyden önce hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. “ dedi

 

BÜTÜN İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

 

Vali Şıldak, “ Devletimizin bütün imkânları İzmir için seferber edildi. Ve İlimizden de pek çok yardım amaçlı arama kurtarma ekibimiz burada bulundular. AFAD müdürlüğümüzden, Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan, ayrıca sağlık ve emniyet müdürlüklerimizden destek için ekiplerimizi ilk andan itibaren oraya intikal ettirdik. Ayrıca Ayvalık, Gönen, Bandırma ve Dursunbey’den olmak üzere gönüllü dört sivil toplum kuruluşumuz çalışmalara iştirak etti. Kaymakamlıklarımız vasıtasıyla Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarımızın organizesiyle çok güzel bir yardım toplama faaliyeti gerçekleştirildi. Vatandaşlarımız gönüllü olarak yardıma koştu. Bu organizasyonu gerçekleştirilen Vali Yardımcımıza, Kaymakamlarımıza, Afad İl Müdürümüze, Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, Organize Sanayi Bölgesi Yönetimimize, iş insanlarımıza, sanayi kuruluşlarımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza bu desteği sağladıkları için teşekkür ediyorum. ”diye konuştu.

 

3 TIR YOLA ÇIKTI

 

Toplam 1704 adet gıda kolisi, 625 adet battaniye, 625 kilo toz şeker, 11,100 lt sıvı yağ, 1000 adet kolonya, 12,000 adet su olmak üzere 3 tırın yola çıktığını belirten Vali Hasan Şıldak, “ Bu tabii afete en seri şekilde Devletimiz, milletimizin de desteği ile en güzel yardımı İzmir’e ulaştırıyor. Yardımlarda bulunan, emeği geçen, katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara, personellerimize ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyor, bir daha böyle acı günler yaşanmamasını temenni ediyorum.” İfadelerinde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu