Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’den Mutlaka Almanız Gereken Şey Nedir?

Balıkesir’den Mutlaka Almanız Gereken Şey Nedir?

 

Balıkesir’e geldiyseniz, ya da yolunuz düşmüşse mutlaka almanız gerekn tartışmasız zeytinyağıdır. Çünkü, Balıkesir’in körfez ilçelerinde yer alan Zeytin Bahçeleri ve Zeytinyağı dünya çapında ilgi görüyor. Balıkesir’e geldiyseniz, mutlaka, Oksijeni bol olan Kaz Dağları eteklerinde yetişen zeytinden üretilen zeytinyağını almadan dönmeyin.

 

Zeytin Yagi 02

Zeytin Ağaçları Ve Dalındaki Zeytinlerde Bu Lezzeti Daha Da Anlamlı Kılıyor

Zira, Kazdağı dünyanın en lezzetli zeytinyağının üretildiği özel bir bölge. Üstelik muhteşem bir manzara sunan zeytin ağaçları ve dalındaki zeytinlerde bu lezzeti daha da anlamlı kılıyor. Ayrıca, bu bölgenin düşük asitli ve kendine has güzel kokulu zeytinyağları, farklı bir aromaya sahip.

Dünyada, en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği üç bölge var zaten. Bunlar, Balıkesir’in Kaz Dağları eteklerinde yer alan kıyı ilçeleri, İtalya’nın Toscana bölgesi ve Yunanistan’ın Girit bölgesi.

Zeytin Yagi 03

Peki, Nasıl ve Nereden Alabilirsiniz?

 

Balıkesir’in zeytini ve yağlık zeytini ile nam salmış ilçeleri var. Havran, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık, Altınoluk, Edremit bunlardan bazıları. Bu ilçelere, Oksijen zengini, harika florası ve asırlık zeytin ağaçları eşliğinde Muhteşem bir yol manzarası ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Merkez’de Balıkesir yerlisi olan esnafta, bu bölgelerden ın genellikle dükkânlarında bu ürünler mutlaka vardır. Eti ve sütü ile önde olan şehirler arasındaki Balıkesir’de, peynir şarküterileri de 2018-2020 arasında açılmaya başlamıştır. Buralarda da eşsiz lezzete sahip zeytinyağını bulabilirsiniz.

Havran

Körfez Bölgesine doğru yol almışsanız, havada güzelse, yol boyunca köylü kadınların belirli noktalarda satış yaptıklarını göreceksiniz. Ayrıca yine yol üzerinde ve ilçe girişlerinde, dükkanlarda zeytinyağı satışı yapan pek çok işletme var. Ayrıca bu eşsiz lezzeti bir çok dünya ülkesi ile buluşturmayı başaran Nermin Hanımın Çiftliği de bu işletmeler arasında yer alıyor.

Zeytin Yagi 05

Cunda Zeytin ve Zeytinyağı

Turizmle birlikte adanın önemli birkaç geçim kaynağından biri zeytincilik ve Zeytinyağı. Üstelik, Cunda Adası’nda binbir çeşit zeytin ve zeytinyağı tatma deneyimi yaşayabilirsiniz. Cunda Mezeleri’nde de sık sık kullanılan zeytinyağı adanın kendine özgü lezzetlerinden sadece biri. Adada tadabileceğiniz Cunda zeytin ve zeytinyağı çeşitlerini dilerseniz satın alabilirsiniz.

Ayvalık Zeytin ve Zeytinyağı

Ayvalık, Ege’de zeytinciliğin en yaygın olduğu yerlerdendir. Bu yüzden Ayvalık’a gelindiğinde binbir çeşit zeytinine ve kekikle lezzetlendirilmiş zeytinyağına pek çok yerde rastlayabilirsiniz. Ayvalık zeytin ve zeytinyağı çeşitlerini tadabilir veya satın alabilirsiniz.

Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu