Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’den Süt Üretimi İle İlgili Ciddi Uyarı “Ak kız Kara kız Hızla Kesime Gidiyor”

Balıkesir’den Süt Üretimi İle İlgili Ciddi Uyarı “Ak kız Kara kız Hızla Kesime Gidiyor”

 

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek’ten çarpıcı açıklamalar geldi. Şimşek, ayrıca güncel çiğ süt fiyatlarından hemen sonra yem fiyatlarına gelen zamlara dikkat çekti.

 

Özelikle de üreticinin süt dahi dökmeden, kesif yem fiyatlarına gelen zamların sürdüğünü belirtti. Ayrıca, üreticinin yeni fiyatı duyduktan sonra karamsarlığa düştüğünü ve kesime gittiğini söyledi. Şimşek, “ Akkızların, Sarıkızların, Karakızlar’ın Bıçağa Gitmesi Hızlanmaktadır” dedi.

Ak Kiz Kara Kiz Hizla Kesime Gidiyor 01

“Anlaşılan Üreticinin Aylardır Maliyet altındaki Fiyatlara Satışı Kimseyi İlgilendirmiyor”

Üretici Birliği Başkanı Cihat Şimşek, üreticinin aylardır maliyet altında fiyat ile satış yaptığını vurguladı. Şimşek, “Düne kadar karkas et fiyatlarının düşüklüğü ineklerimizin yoğun şekilde bıçağa gitmesinden kaynaklanıyordu. Bu herkes tarafından bilinmektedir. Üreticilerimiz aylardır maliyetlerin altında fiyatla üretim yapıyor.  Ayrıca, anlaşılan o ki, bu hiç kimseyi ilgilendirmiyor” dedi.

Bu İftira Kabul Edilemez

Öyle ki, geçtiğimiz günlerde Haber Türk TV’de Haber Türk yazarlarından Kemal Öztürk, yaptığı talihsiz açıklamada, yapılan süt zammının haksız olduğunu, geri alınması gerektiğini söylemiştir. Dahası birde buna dayanak olarak Ulusal süt konseyinin yetkin birini işaret ederek, yeni belirlenen asgari ücret artışını önceden hesaplayarak fiyat açıklandığını söylemiştir. Bu ulusal süt konseyine iftiradır. Bu iftirayı kabul edemem. Kemal Öztürk’ ü bilgiyi kimden aldığını açıklamaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Açıklanan asgari ücret hayırlı olsun”

“Sektör hakkında herhangi bir bilgi sahibi olmayan insanların basın aracılığı ile üreticilerimize ve emeklerine saygısızlık etmelerini de kabullenemeyiz … Bu şekilde dayanağı olmayan iftiralar ile konseyi ve yetkililerini zan altında bırakan açıklamalardan; bunun yanı sıra şahsım gibi zor şartlarda her gün ağır iş gücü ve yüksek maliyetler ile gelirinden çok gideri olan sektörde ekmeği için uğraş veren üreticilerimizin emekleri hakkında konuşmaktan’ da men ederim.Açıklanan asgari ücret miktarı tüm çalışanlarımıza ve ülkemize hayırlı olsun. İşçilerimizin elinin emeği ve alnının teri artan fiyatlar karşısında ezdirilmemiştir. Emeği geçenlere Teşekkür ediyorum.”

 

“Asgari Ücretle Çalışmak Daha Ekonomik Gözükmekte”

 

“Ancak kesif yeme gelen art arda zamlardan dolayı üreticilerimiz zarar etmektedir. Eğer kısa süre içerisinde artan maliyetlere göre çiğ süt fiyatını revize etmez veya Yem fiyatları bugünkü süt fiyatlarına göre 1.3 parite olacak şekilde indirim yapılmaz ise üreticilerimiz üretimden ayrılıp bu asgari ücretler ile işçi sınıfına dahil olurlar. Asgari ücretle çalışmak üreticimize daha ekonomik gözükmektedir. Buda bize ilerleyen günlerde yem fiyatları yüzde 50 düşse dahi süt paritesi 1’e 10’da olsa üretecek insanımız olmayacak anlamına gelir”

Şimşek ’den Kesif Yem Tüketimini Yüzde 50 Azaltma Tavsiyesi

“Üretimi ve üreticimizi korumak için devletimizin ilgili makamlarını göreve davet ediyorum. Üreticilerimizin neyi kaçtan aldığı ve kaça sattığı nihayetinde kazanmadığı da ortadadır. Üreticilerimizin zararına üretim yaptığı dönemde tüketicimizde çok yüksek fiyatlara ürün almak durumunda kalmaktadır. Bundan dolayı sektörde zincir halkalarının denetime tabi tutulması elzem hale gelmiştir. Üreticilerimize de sürekli kur artışını bahane ederek zam yapan yem sanayicilerimizin fiyat baskısını bir nebze kırmak için kesif yem tüketimini yüzde 50 azaltmalarını tavsiye ederim.”

Haber: Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu