Gündemİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir’den Yükselen Ses “Nerde Kaldı Mahremiyet !”

Balıkesir’den Yükselen Ses “Nerde Kaldı Mahremiyet !”

Mihraptan Duman Yükselirse ve Bu ne iş Hoca? diyerek sorduğumuz haberle (2016 yılında) bazı Karamanköy sakinleri, Çocuklara Camide masaj yaptırdığı, küfürlü konuştuğu ve Cami içinde sigara içtiğine dair iddialar ortaya atmışlardı. Bu iddiaları haber yaparak yetkililerinde konuya dikkatini çekmiştik. Ardından konuyla ilgili harekete geçilmesiyle birlikte iddiaların doğruluğu ortaya çıkmış ve ayrıca imam görevden alınmıştı. Karaman’da bu kez Kuran Kursu binasının içinde lojman yapım isteği köylüyü harekete geçirdi.

6A269Bdb 0582 440E 89Ba D3A2Bc628387

Eğitim Verilecekti Ama Binanın Üst katında İmam Yatıp Kalkacakmış

Balıkesir Karaman Köyü Cami Yaptırma Yaşatma Ve Kuran Eğitimini Destekleme Derneği tarafından 3 katlı Kuran Kursu binası olarak yıllar önce yaptırılan ve ayrıca günümüzde hala kursiyerleriyle eğitim veren Kuran Kursu’nun, üst katının lojman yapılma isteğine halktan tepki geldi. Aynı binada aynı merdivenler kullanılacak. Kursiyerler kuran okumaya imamda odasına çıkacak bunu doğru bulmuyoruz diyen Dernek Başkanı Mehmet Yaşa, “Daha da önemlisi şu; Gelen talepler var. Mahallemizin ihtiyacı olan o katta 4-6 yaş eğitiminin başlatılacak olması. Mahallemizin çocuklarının eğitimden mahrum bırakılacak olması. Bu binayı biz dernek olarak Kuran Kurslarını destekleme amacıyla yaptırdık.” dedi.

“Burası Kursiyerlerimizin Eğitim Yuvası”

Karamanköy Cami Yaşatma ve Kuran Kursu’nu Destekleme Derneği’nin yaptırdığı ve kullanıma soktuğu binada Kuran Kursu kursiyerleri huzursuz. Cami Yaşatma Dernek Başkanı Mehmet Yaşa ise “Onca yaşanılan şeyler sonrasında kadınlarımız, çocuklarımız haliyle huzursuzlar. Kuran Kursu binasının en üst katının lojmana dönüştürülecek olması mahremiyete uygun mu? İmam burada kalacakmış. Aynı merdivenleri kullanarak, biri yatak odasına gidecek, çocuklar, kadınlar aynı merdivenlerden okumaya geçecek. Bu doğru değil. Çocuklarımız huzursuz. Burası kursiyerlerin eğitim yuvası ”dedi.

93B76823 Dc53 4B18 Aa50 5Aa3568A0923

“Dini Kullanıyor ve Yanlış Bilgi Vererek Para Topluyorlar, Ne İçin Toplandığını Görsünler İstiyoruz”

Cami Yaşatma ve Kuran Kursu Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Yaşa, Altıeylül İlçe Müftüsü Hayati Yelkovan’da doğru bir iş yapmıyor diyerek, “ Lojman isteği ile ilgili biz lojman kullanımını doğru bulmadığımız ve geçmişte bir imamla ilgili yaşananlarda aklımızdan çıkmadığı için istemiyoruz. Bunun için mahallemizde apartopar paravan bir dernek kurduruldu. Biz 25 yıllık bir derneğiz. Kurdukları derneğin yeri bile yok ve evi yer olarak gösterdiler. Para toplama yetkisi yok ancak, parayı toplayan müftülük. Dernekte olmayan parası ile lojman yapacak…! Müftülük bu dernekle bir protokol yaptı. Halkı kandırıp dini kullanarak istismar edilen bir konu var. Mahremiyet açısından ayrıca doğru bulmuyoruz.

Halkı kandırıp para topluyorlar biz buna karşıyız. Aynı bina içinde merdivenlerden birileri yatıp uyumaya çıkacak, ayrıca kadınlarımız çocuklarımızda burada. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Mahallemizin ihtiyacı doğrultusunda bu kat kullanılmalı. 4-6 yaş için gelen ayrıca talepler var. TÜİK ‘den, nüfustan kayıtları da alarak köyümüzdeki sayımızı doğrulatmış olduk. 4-6 yaş sayımız çok ve ayrıca ailelerinin eğitim isteği var. Doğru olan eğitim için ayrılmasıdır” dedi. Semra Aman Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu