GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’e  “İtfa” Olaylarında Başarı Ödülü

Balıkesir’e  “İtfa” Olaylarında Başarı Ödülü

İstanbul merkezli Uluslararası Altın Kentler Derneği’nin derneğin düzenlediği yarışmaya katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, son bir yılda il içi ve dışında gerçekleşen itfaiye olaylara müdahale ve koordinasyon çalışmaları nedeniyle ödül aldı.

“Afet ve Acil Durum Yönetimi En Başarılı Büyükşehir Belediyesi Ödülü” adıyla takdim edilen ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz adına,Genel Sekreter Dr. Mustafa Küçükkaptan aldı.

Geleneksel Ödül Töreni Gerçekleşti

Uluslararası Altın Kentler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Golden City Awards ödülleri, İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Pandemi sürecinin başlangıcında yeni kurulan Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi’nin (BAKOM), gerek pandemi sürecinde gerek il genelindeki itfa(söndürme) olaylarında Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerini içine alan bir hazırlık, planlama ve müdahale süreçlerini yönetmesi ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin il içinde ve dışında gerçekleşen olaylarda gösterdiği üstün performans ve koordinasyon gücüyle “Afet ve Acil Durum Yönetimi En Başarılı Büyükşehir Belediyesi Ödülü”ne layık gördüler.

“Etkin Çalışma Üstün Performansla Takdir Gördük”

Bu yıl “Pandemi ve Dayanışma” ana temasıyla gerçekleştirilen yarışmada Altın Kentler Derneğinden, ödül alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, özellikle son 1 yılda, il dışında yaşan birçok olayda en ön sıralarda yer alarak aynı zamanda koordinasyonu sağladı. İzmir depremi, Çanakkale’de yaşanan gemi yangını, Muğla’da yaşanan orman yangınları ve Sinop’ta yaşanan sel felaketinde gösterdiği etkin ve hızlı çalışma, üstün performansla takdir toplayan Balıkesir Belediyesi’nin ödülünü, Başkan Yücel Yılmaz adına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan aldı.

Afet Yerlerinde Balıkesir İtfaiyesi’nin İzi Vardı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan “Çalışma arkadaşlarımızın ödülü hak ettiklerini düşünüyorum. Özellikle pandemiyle başlayan süreç sonrasında; Elazığ depremi, Malatya’daki yıkım, İzmir depremi, Antalya’da, Muğla’da ve ayrıca Ayvalık’ta yaşanan orman yangınları ile Sinop’ta, Kastamonu’da, Abana’da, Bozkurt’ta yaşadığımız sel felaketleri gösterdi ki yoğun bir afet yılı yaşadık. Biz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak oradaydık. En önde koordinasyon görevini üstlenen İtfaiye ekipleri bizdik. Bizi tırnak içinde söylüyorum, herkes aslında. Türkiye’nin birlik beraberliğini orada gördük. Göçük altından 58 saat sonra çıkan İdil kızımızın haberi gecenin bir yarısında bütün Türkiye’yi ayağa kaldırdı, ayrıca ailesi mutluluk gözyaşları döktü. Ekibimiz, Balıkesir’e dönerken şehrimizin duyduğu gurur herhalde bize bu ödülü getirdi.” dedi.

Gönüllüler BAKOM ile Güçlendirildi

Balıkesir Büyükşehir Başkanı Yücel Yılmaz’ın göreve geldiği günden itibaren afetlere karşı çok net bir şekilde proaktif bir yönetim sergilendiğini belirten Küçükkaptan “Gönüllülerimizle, BAKOM tarafından güçlendirilmiş çok ciddi bir afet yönetim planı organize ediyoruz ve uyguluyorlar. Balıkesir İtfaiyesi olarak bir özelliğimiz de Yıldız Köpekli Arama Kurtarma Timi. Çok profesyonel bir yer oluşturduk bu konuda ve diğer illere de destek oluyoruz.” diye konuştu. Törene, Genel Sekreter Dr. Mustafa Küçükkaptan’ın yanı sıra; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı ve ayrıca BAKOM Sorumlu Daire Başkanı Halil Yılmaz ile itfaiye personeli katıldılar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu