Gündem

Balıkesir’e nefes ol

Ülke genelinde yoğun ilgi gören Geleceğe Nefes Ol kampanyası ile tam 11 milyon fidan toprakla buluşacak. 11 Kasım 2019’da saat 11:11’de başlayacak proje kapsamında 81 ilimizde bulunan 2023 noktada fidan dikimi gerçekleştirilecek.

Bu projeye vatandaşların ilgisini çekmek ve çevre duyarlılığı hakkında bir kamuoyu oluşturmak amacıyla gelecegenefes.com internet sitesi kuruldu. Vatandaşlar, proje kapsamında hizmete sokulan bu internet sitesi aracılığıyla istedikleri bir noktada kendi adlarına fidan dikimi gerçekleştirilmesini sağlıyor.

“Balıkesir’e Nefes Ol”Sloganı ile Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de 11 Kasımda Gençlerle birlikte yaklaşık 40bin fidan dikimi gerçekleştirecek. Konuyla ilgili olarak İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu;“11 Kasımda 11 milyon fidan dikimi konusunda bir protokol var. Balıkesir Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak 20 ilçe sporMüdürlüğümüz,8 Gençlik merkezi Müdürlüğümüz,11 Yurt Müdürlüğümüz olmak üzere 39 birimimizle yaklaşık 40bin fidan dikeceğiz. Fidan Dikim Salanlarında olacağız. Bizim için Balyası da Edremit ide kıymetli Dursunbey’de Kepsut ta . Bir özel alanımızda bizim Marmara Adası. Yazın yanan Ormandaki fidanlar bizim canımızı yaktı. Oraya Bandırmada ki 500’e yakın gönüllü öğrencimizle birlikte Balıkesir’e nefes ol sloganımızla gideceğiz. Tüm birimlerimizle birlikte fidanlarımızı dikeceğiz ”dedi.

Geleceğe Nefes Ol Kampanyasına Nasıl Kayıt Olunur?

Kampanyaya katılmak için Bakanlık tarafından hizmete sokulan gelecegenefes.com internet sitesine girmeniz ve harita üzerinden dikim yapılmasını istediğiniz ili seçerek sizden istenen bilgileri doldurup katıl butonuna tıklamanız yeterli. Kampanyanın internet sitesine girdiğiniz zaman aşağıdaki ekran görüntüsünde örneğini gördüğünüz sayfa ile karşılaşacaksınız. Bu sayfadaki illerden dikim yapılmasını istediğiniz ili seçerek kampanyaya katılabilirsiniz.

Bir fidan ne kadar?

Kişi ya da Kuruluş istendiği sayıda fidan bağışında bulunabilir. Bağışlanan fidanlar ağaçlandırma sahası içinde yer alır.
1 Fidan Bağışı 10 TL’dir.
E-Sertifika talepleriniz ödeme yapıldıktan sonra ortalama 1 iş günü içinde, basılı Sertifika talepleriniz ise 5 iş günü içinde teslim edilmektedir.

Fidan Sahiplenmek Mümkün!

Daha yeşil bir Türkiye için, 11 milyon ağacı geleceğe miras bırakarak dünya rekoruna koşuyoruz. 11 Kasım 2019 Saat 11:11’de 81 ilde Haydi Türkiye, Fidan Dikmeye! ‘FİDAN SAHİPLEN’ sekmesine tıkladığınızda isim soyisim ve e-posta girdikten sonra istediğiniz şehirde adınıza ücretsiz 5 fidan dikimi yapılıyor. Haber& Foto: Kamil Akyürek Muzaffer Karakoyun

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu