Gündemİlçe HaberleriSiyaset

“BALIKESİR’E YATIRIMLAR DEVAM EDECEK”

Balıkesir’de her alanda çok hizmetler yapıldığını belirten AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Av. Adil Çelik, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çelik, “Tarımdan hayvancılığa, eğitimden sağlığa, ulaşımdan haberleşmeye, konuttan sosyal donatılara, barajlardan kanallara, KÖYDES Projesi kapsamında kırsal alanlarımızın içme suyu, altyapı, yol ve sulama ihtiyaçlarından köylere yatırımlara, sanayisinden üretimine, akla hayale gelemeyecek yatırımlar yaptık. Bugün hayvancımız, çiftçimiz devletten destekleme alıyor. Yaşlımız, engellimiz, muhtaç asker ailelerimiz devletten maaş alıyor. Yeni doğum yapan kadınlarımız, askere gidecek evlatlarımıza devletimiz destek sağlıyor. Üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada üretici destekleniyor.

Gübrede ve yemde KDV’yi kaldırdık. Genç çiftçilerimize büyük bir miktarda hibe desteği sağlıyoruz. Balıkesir’e ayrılan sadece tarımsal destek ödemelerini 14 yılda 5,8 kat arttırarak 2002’de 41,7 milyon tl olan tutarı 2016 yılında 244,7 milyon tl.ye ulaştırdık. Yine eğitime 14 yılda 601,03 milyon tl. yatırım yaptık. İlçe, mahalle yollarını şehir merkezine bağlayan yolları 1,227 km yaptık. Sağlıkta 770 milyon tl. yatırım yaptık. Bölünmüş yollar yaparak kazaları önledik. Kısacası Balıkesir’e çok hizmetler yaptık ama bunlar da yetmez, yatırımlar devam edecek. Gelişen Türkiye’ye Balıkesir’inde ayak uydurması lazım. İşte bu yüzden istikrarın devam etmesi için sizlerin desteğine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu