GündemÖzel Haberler

BALIKESİR’İ GURULANDIRDI

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilay Şahin mesleğinde pekçok başarılı çalışmaya imza attı. Amerika Brown Universıty Dermatoloji AD Başkanı Prof.Dr Abrar A.Qureshi,Trasd İstanbul Şubesi Marmara Üniversitesi Romatoloji BD Başkanı Prof.Dr Tuncay Duruöz’ün yer aldığı zirvede” İstanbul Dermato-Ramotoloji Güncelleme Zirvesi 2020’sempozyumunun Genel Sekreterliğini yürütecek.

BİLİMİN GÜÇ KAYNAĞI “SEVGİ”

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilay Şahin önümüzdeki aylarda hazırlandığı sempozyum programları öncesinde Balıkesir’de ünitesine kazandırdığı mezoterapi, ayak tedavi, aromaterapi, çene, Ozon, kuru iğne tedavisi alanında çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Engelli çocuklara dönük botoks uygulamasının Balıkesir’de ki tek merkezi olan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Merkezinde yaptığı çalışmaları kısaca değerlendirdi. Bugünlere başarıyla gelişinin temelleri arasındaki en büyük desteğinin ailesi olduğunu söyledi. Sonrasında ise “ekibim ve hastalarım onlarla birlikte işimi severek yapıyorum” dedi.

Ni̇lay Şahi̇n

KİTAP ÇALIŞMALARIYLADA  SAĞLIK SUNDU

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof Dr Nilay Şahin, Eğitimini Cerrah Paşa Tıp Fakültesi ve ihtisas olarak ta Çapa Tıp Fakültesinde tamamladı. Akademik kariyerini Konya Meram Tıp Fakültesinde Yardımcı Doçent kadrosu ile çalışmalar gerçekleştirdi. İstanbul’da devam edeceği kariyerini Balıkesir’de bölüm kurulacağı haberi sonrasında ailesinden önemli bir değer olan ve Prof.Dr Şahin’in 7 yaşında kaybettiği babasının Balıkesir’e olan sevdasını hatırlatması ile de “Balıkesir’e gelerek bu şehirde Doçent olarak çalışmasını sürdürmesine ve Prof.Dr olarak hala burada görev yapmasına olanak sundu.

Başarılı bir serüvenle bugünlere gelen Prof.Dr Nilay Şahin, şehirde yapılabilecekler adına da Belediyenin kapısını çaldı.6 eğitim kitabı hazırlayan Şahin bir yıl boyunca köylerde ücretsiz olarak gönüllü halka eğitimler verdi. Bu eğitim sürecine dair halkla güzel iletişim kurduklarını söyleyen Prof.Dr Şahin bu konuda belediyelerinde üniteyi tanıtma adına katkıları olduğunu söyledi. Hastalarımızın sayılarında bu süreçte artışlar oldu duyulmaya başlandı. Çene kitabı, egzersiz kitapları çıkarttım. Ünitemizi bugünlere taşıdık ve en önemlisi insanlara bunu anlattık.

“Ultrason Cihazı İle Beklemeden Tedavi”

Radyolojiye gidip aylarca beklemeyeceksiniz Üniteye kazandırılan yeni Ultrason cihazı sayesinde bu işlem kısa sürecek. Konuyla ilgili olarak Prof.Dr Nilay Şahin, “Radyolojiye gidip aylarca bekletmeyeceğim hastalarımızı. El mr’ı bizim için çok önemli. El’e bakacağım şimdi hasta memnun ben memnun. Başka söze gerek kalmayacak ”dedi.

İkili ilişkilerini de hastaların ve hastanenin faydasına olacak şekilde değerlendirebilen Prof.Dr.Şahin, bu konuda ultrason cihazını da ünitesine kazandırdı. Prof.Dr. Nilay Şahin konuyla ilgili olarak, “Çene zor bir eklem ve diş ile karıştırılıyor. Çene hastalarını ünitemize çektik. Uzun yıllar engelli çocuklara baktık ve bu konuda Balıkesir’de tek botoks uygulamalarını pediatride biz yapıyoruz. Çapa’dan mezun olmanın artıları oldu bana. Uzun çalışmalar yaptık. Polikliniklerde çok deneyimlemelerim oldu. Romotoloji ile birlikte diğer hastalarımın sürekli sorduğu “hocam ozon yaptırayım mı?” gibi sorularda bu konuya da ilgi duymamı sağladı. Almanya’da Ozon eğitimi aldım. Ozon cihazı için para yok ne yapacağız diye düşünürken bir İl’de cihaz buldum ve buraya koydurttum. Ultrason cihazı buldum henüz bu yeni onu da buraya getirttim. Belçika Gent Üniversitesinde bunun eğitimini de aldım. Hastalarımız 1,5 ay 2 ay beklemeyecek ve hemen ultrasonuna bu cihaz sayesinde bakabileceğiz. Bir süreliğine bu cihaz kullanmak için bizde olacak ”değerlendirmesinde bulundu.

Ni̇lay 1 E1581273825380

“Mezoterapi “

Hem ağrıda hem de güzellikte kullanılabilen (saç ,yüz bakımı) mezoterapi konusunda Ozon ve Mezoterapinin de Sağlık Bakanlığının Onayı ile açıldığını söyledi. Çölyak konusunda da önce kendim için koşuyordum ancak fitoterapi ile bu süreçte tanıştım ve Dünya Bitki tedaviye dönüş başladı. Bu konuda hemen bir kurs aldım ve bu konuda annem benim için bir nimet oldu benim için çocuklarım, eşim bu konuda çok fedakârlık yaptılar. Mezoterapinin içinde aromaterapi var bu ilgimi çekti ve Tıp Hekimlerimizede bu konuda eğitimler veriyorum. Bu ayın 22’sinde İzmir’de bir eğitim vereceğim. Aydın’da  ve bazı şehirlerde sertifikalı kursalar veriyorum.

“Benim Şansım Ekibim Birde Yardımcımız Olursa…”

“Apiterapi konusunda da birşeyler yapmak isterim ancak bir yardımcı daha olması gerekiyor. Bu sene GETAT Kongrelerinde tema arı tedavisi. Kadınlarda idrar kaçırma problemi konusunda BAB çalışması yaptık. Çapa’da bu konuda çok çalışma yapmıştık bu konuda da bir cihaz aldık. İdrar kaçıran bir kadın normal mi? Değil. Tedavi olmaları gerekiyor. Bu konuda da çok hastalarım oldu. İşimi severek yapıyorum . Günde 50 hastam oluyor . Eleman desteğine de ihtiyacım oluyor. Herkes branşlaşmalı. İlerleme için farklı farklı şeyleri yapmalıyız. Kaplıca konusunda bir arkadaş mesela burada olabilir. Üniversite Belediye işbirliği önemli tabi ki. Hayal etmek birinci aşama diğeri ise yaşama geçirme. Önermeyi de seviyorum. Üniversite Hastanesiyiz. Her gün bir kişi ozon önerdiler ne yapayım? Diyor sürekli sorularla bitki tedavisi nedir? Diyorlar ve öğrenmek zorundasınız en güzel şey hastanın iyileşmesini o süreci görmek. Bu müthiş mutlu ediyor. Hastalarım yaşam kaynağım gibi. Hastalarımı seviyorum. Kronik hastalarımızla biz akraba gibi olduk artık. Onlar velinimetimiz. Herşeyi boş veririm ancak hastalarımı asla boş veremem. Nilay hocama gittik geri döndük diyen bulamazsınız. Ben sekreterimden buradaki çalışma arkadaşlarımdan ekibimden dolayı şanslıyım. Ne zaman akşam 6’ya kalırmısınız desem tabi ki hocam derler. Biraz daha desteklenirsek daha fazlasını yapabileceğimizi düşünüyorum.”

“Ayak Polikliniği “

“Ayak tedavisi konusunda Uluslararası bir kongrede Genel Sekreterliğini yaptığım bir alanda da kurs almıştım. Şimdi bunların tümünü nasıl yapabiliyoruz. Öncelikle Çarşamba günleri 5 hasta kontenjanı açtık. Ozon için Salı Cuma 3’er hasta kontenjanı açtık. Mezoterapi için Cuma günleri kontenjanımızı açtık ve haftanın 4 günü aktif poliklinik hizmeti yapıyorum. Diğer günlere de bunları sıkıştırıyorum ve öğlen ara vermediğim için birşekilde yürüyor. Taleplerin tümünü karşılamak mümkün olmayabiliyor ancak bir asistanımız olsa tabi ki çok daha iyi olacak. Yöneticilerimize de ilettik sağ olsunlar onlarda ilgilendiklerini belirttiler. Asistanımız gelirse elimizi güçlendirmiş olacak.  Yaşlılarda Bitkisel yağlarla tedavi ile ilgili bir kurs vereceğim. Geçen yıl Ozon konusunda verdik. Geriatrilere Bitki Tedavileri kursu vereceğim.  Düşme ile ilgili daha önce verdiğimiz bir sempozyum vardı yine Mart ayında bu kez Eskişehir’de bir sempozyuma katılım sağlayacağım. Yoğun bir kongre takvimimiz var. Yurt içi ve yurtdışında olmak üzere. “

“Kuru İğne Tedavisi”

Fibromiyalji ve kas kasılmalarına bağlı ağrıların tedavisinde son dönemde çok sık kullanılan kuru iğne tedavisi, ince ve çeşitli boylarda iğneler sayesinde kaslara uyarı vererek kişilerde büyük ölçüde rahatlama sağlıyor. Ağrısız bir yöntem olarak da bilinen kuru iğne tedavisi hakkında kuru iğne tedavisi yapılan ünite odasında hizmet verilebiliyor. Fatma Kara’nın Haberi

Ni̇tesi̇nde Hastalarin Notlari Eki̇bi̇de Moti̇ve Edi̇yor

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu