GündemSiyaset

BALIKESİR’İN AMBULANSLARI BİR AN ÖNCE YENİLENSİN

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesirlilerin ambulans sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Sağlık hizmetlerinin, kaliteli, erişilebilir, hakkaniyetli ve hasta odaklı sunulması gerektiğini vurgulayan CHP’li Ahmet Akın, Balıkesir ve ilçelerinde hastalara hizmet veren hasta nakil araçları, ambulanslar hakkındaki şikayetlerin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Kullanım ömürlerini tamamlamış ambulansların yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Akın, Sağlık Bakanlığı’nı bir an önce ambulansları yenilemesi için çağrıda bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Akın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na Balıkesirlilerin şikayetçi olduğu ambulanslar hakkında sorular da sordu. Akın, Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti:

Neredeyse kullanım ömürlerini tamamlamış bu ambulansları yeni modellerle değiştirtecek misiniz?

Düşük modelleri nedeniyle bakım onarım ve mazot giderleri yüksek olan ve sık sık arızalanan bu ambulanslarımızla daha ne kadar Balıkesirli hastalarımıza sağlık hizmeti verecek misiniz?

Hasta memnuniyetini gözeterek modern tıbbın gerektirdiği en üst düzeyde kaliteli hasta nakil hizmeti ve acil sağlık hizmetleri sunabilmek için Balıkesir ve ilçelerimizdeki hastanelerimiz ile 112 Acil istasyonlarımızın ambulans sayısını ve personelini artıracak mısınız?

Balıkesir ili ambulans servisleri bünyesinde kullanılmak üzere Bakanlığınıza gönderilen gelen talepler dikkate alarak ihtiyaç planlaması yapıldı mı?

Balıkesir ile ve ilçelerinde kullanılan ambulanslar tıbbi ve diğer cihazlar da dahil olmak üzere kullanıma uygun mudur?

İstasyon, ambulans ve acil sağlık araçlarında kullanılan her türlü donanımın ergonomi, güvenlik ile kullanım kolaylığı açısından iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapılmış mıdır? Bu çalışmalar en son ne zaman yapıldı?
Balıkesir ve ilçelerimizde hastalarımız daha ne kadar mağduriyet yaşayacak? Bu mağduriyetlere ne zaman son vereceksiniz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu