İlçe HaberleriGörüntülü HaberlerGündem

Balıkesir’in Aşığı Fazlı Şenol

Balıkesir’in Aşığı Fazlı Şenol. Fazlı Şenol 6 yıldır Balıkesir Sokaklarında Türkülerini Seslendiriyor.


 

Fazlı Şenol Balıkesir  sokaklarında sanatını vatandaşlara sunuyor. Bunula beraber Fazlı sorularımıza cevap verdi  Ayrıca türkülerini söylerken maddi bir beklentisi olmadığını söyledi.  Bununla birlikte vatandaşların Fazlı’ya olan ilgisi dikkatlerden kaçmadı. Vatandaşların ilgisi hakkında konuşan fazlı şu sözleri söyledi;

213131232131

“ Ben 6-7 yıldır burada saz çalıyorum.  Dolayısıyla izin aldım tabi. Ayrıca halkta istiyor çalmamı, hatta çok ısrar ediyorlar çalmam için.”

Vatandaşların Tepkisi Nasıl?

“Çok saygılılar bana karşı. İstiyorlar burada olmamı. Özellikle para almıyorum kimseden.  Para ile saz çalmam ben. Onlar kendileri ikram ediyorlar bana. Benim bir talebim olamadı hiç.

Sizi Seviyorlar Mı?

“Gerçekten seviyorlar beni.  Bir kişi cüzdanından para çıkarıp veriyorsa sizi sevdiği için verir. O parayı dilenen kişilere bile vermiyor kimse.  Halk  sanat için atıyor o parayı. Ben Manisa’da da saz çaldım. Ama buradaki insanlar çalmam için çok ısrar ediyor. Dolayısıyla bir sanatçı vatandaşı kırmamalı.  En önemlisi de saygı kazanmak. Para hep bulunur. Sözlerini kullandı.

 

Ayrıca Daha Fazlası İçin Tıklayın

 

Ayrıca Balıkesir Hakkında            

Balıkesir, ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesidir. Bunun yanında kalabalık olması bakımından 17. şehirdir. Balıkesir ili Marmara Bölgesinde, Güney Marmara kısmında yer almaktadır. Ayrıca bu şehrin bir kısmı ise Ege bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu sebeple Balıkesir’in hem Marmara denizine hem de Ege denizine kıyısı var.

Balıkesir’in doğu kısmında Bursa ile Kütahya illeri yer almaktadır. Bununla birlikte Güney bölümünde ise Manisa ile İzmir illeri var. Ayrıca Balıkesir’in batı kısmında ise Çanakkale ili bulunmaktadır. Bununla birlikte Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesi, Yunanistan’ın Midilli Adasına komşu olma özelliğine sahiptir.

Balıkesir Saat Kulesi, Balıkesir’de, Belediye Parkı içerisinde yer alan yamaç üzerinde inşa edilmiş olan eserdi

Zağnos Paşa Camii veya Balıkesir Ulu Camii, Türkiye’nin Balıkesir kentinde bulunan bir cami. 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet’in vezirlerinden Zağnos Paşa tarafından bir külliye olarak yaptırılmıştır. Günümüzde hamamı ve camisi ayaktadır. Çevresindeki türbe, muvakkithane ve hamam ile birlikte bir külliyedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu