Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’in Bir İlçesinde Mezar Yeri Kalmadı; İlçede Mezar ücreti 8 Bin TL

Balıkesir’in Bir İlçesinde Mezar Yeri Kalmadı; İlçede Mezar ücreti 8 Bin TL

 

Balıkesir‘in 33 bin nüfuslu turistik ilçesi Erdek’te, kabir sayısı yaşayanların sayısını aştı. İlçede, son 60 yılda 100 bini aşkın kişinin defin işlemi gerçekleşti. Böylelikle, toplam 60 bin dönüm mezarlık alanı bulunan Erdek’te kabirlerin sayısı yaşayanların 3 katını aştı. Ayrıca, belediye, ikameti Erdek’te olmayıp da yakınlarını Erdek’e defnetmek isteyenlerden, 8 bin TL  talep ediyor. DHA’nın haberine göre, Ayrıca ilçede 100 bin TL ye kadar mezar yapılıyor.

 

Balikesirin O Ilcesinde Mezar Ucreti 8 Bin Tl 02

Balıkesir’in, 33 bin nüfuslu ilçesi Erdek, yaz aylarında tatilcilerin gelmesiyle 350 bine kadar çıkıyor. Ayrıca, bu durum, son yıllarda Erdek’te mezar yeri sıkıntısı yaşanmasına da neden oluyor. İlçede son 60 yılda 100 bini aşkın kişinin defin işlemi gerçekleşti. Toplam 60 dönüm mezarlık alanının bulunduğu Erdek’te, kabirlerin sayısı yaşayanların üç katını aştı. Erdek Belediyesi Mezarlık İşleri Müdürlüğü, yer sorunu nedeniyle yakınlarının izin vermeleri halinde belirli aralıklarla ölen kişileri aynı mezara defnediyor. İkameti Erdek’te olmayıp da yakınlarını Erdek’e defnetmek isteyenlerden ise 8 bin TL mezar parası alınıyor.

Burhan Karışık, “Yer Sıkıntısı Yaşıyoruz”

DHA’ya Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Burhan Karışık, “Mezarlık alanımız zeytinliklerin içinde kaldı. Yer sıkıntısı yaşıyoruz. Sorunun çözümü için ikametgahı Erdek’te olmayan vatandaşlarımızın yakınlarından para almak zorunda kalıyoruz. Çünkü, mezarlık sahamız yetmiyor. Mezarlık alanları ihtiyaca cevap vermiyor. Mezar alanları içinde, vatandaşların arazisi var, vatandaşlarımız bu arazilerin birçoğunu belediyeye bağış yaptı. Son olarak vatandaşımız 2 bin 500 metrekare alanı mezar yapılması için belediyeye verdi. Bu araziyi meclisten geçirerek mezarlık alanına katacağız” diye konuştu.

Balikesirin O Ilcesinde Mezar Ucreti 8 Bin Tl 01

100 Bin TL ye Kadar Mezar Yapılıyor

Erdek’te yaşayıp yaşamlarını yitiren gayrimüslimler için de ayrı mezarlık alanları mevcut. Başka şehirlerde yaşayıp Erdek’te toprağa verilmek istenen ölenlerin yakınından yaklaşık 8 bin lira defin ücretinin talep edildiği ilçede, mermer ustası olan Yalçın Kurt, “Haftada ortalama 2 mezarı onarıp mermer kaplıyorum. Mezarların mermer ile kaplanma ücretleri 4 bin liradan başlıyor. Bu rakam mermerin kalitesi, rengi ve işçiliğe göre 100 bin liraya kadar çıkabiliyor. Erdek’te en fazla ölüm olayları pandemi döneminde yaşandı” dedi.

DHA

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu